David și Goliat. Outsideri, inadaptați și arta luptei cu giganții

David și Goliat. Outsideri, inadaptați și arta luptei cu giganții
376,00 MDL (88,02 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

David și Goliat este o carte despre ceea ce se întâmplă atunci când oameni obișnuiți dau piept cu giganții. Prin „giganți“ înțeleg adversari puternici de orice fel – de la armate și războinici grozavi până la dizabilitate, nenoroc și asuprire.

Fiecare capitol spune povestea unei alte persoane – celebră sau necunoscută, de rând ori sclipitoare – care s-a confruntat cu o provocare disproporționată și a fost nevoită să-i facă față. Trebuie să joc ca la carte ori să-mi urmez instinctul? Să perseverez ori să mă dau bătut? Să ripostez ori să iert? 

Prin aceste povești, vreau să explorez două idei. Prima este aceea că mare parte din ceea ce noi considerăm de preț în lumea noastră izvorăște din aceste tipuri de conflicte inegale, deoarece actul de-a înfrunta șansa potrivnică naște măreție și frumusețe. Și în al doilea rând, faptul că de regulă înțelegem greșit aceste conflicte. Le interpretăm anapoda. Le răstălmăcim. Giganții nu sunt ceea ce credem noi că sunt. -- Malcolm Gladwell

 

Despre Autor


 

Licenţiat în istorie, absolvent al University of Toronto, fost reporter pentru revista The New Yorker, în anul 2005 Malcolm Gladwell apărea în clasamentul celor mai influente 100 de persoane, realizat de Time.

Între 1987 şi 1996 a fost reporter al Washington Post. A scris despre lumea afacerilor şi despre ştiinţă, devenind apoi redactorul-şef al cotidianului la New York. Este născut în Marea Britanie, a crescut în Ontario/Canada, iar în prezent locuieşte în SUA, la New York.

A devenit cunoscut ca autor al cărţii The Tipping Point (2000), care a fost foarte bine primită de critici şi de public. Excepţionalii, cea mai recentă carte a lui, a devenit bestseller în foarte scurt timp: la doar 10 zile după lansare, în The New York Times şi The Globe figura deja ca numărul unu pe lista celor mai vândute cărţi. 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 312
Editura: Publica
Apariția: Noiembrie 2013
ISBN: 978-606-8360-74-4
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri