Daţi foc acestei case

Daţi foc acestei case

Preț de Listă: 192,00 MDL (48,00 RON)

Preț: 96,00 MDL (24,00 RON)

Economisești: 96,00 MDL (24,00 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Un bestseller european şi o bijuterie a literaturii americane contemporane.

Trei americani ajung într-un sat din Italia după cel de-al Doilea Război Mondial: un avocat naiv, un artist alcoolic şi un aristocrat şarmant, dar obsedat de femei. La o zi după întâlnirea dintre Peter Leverett şi vechiul său prieten Mason Flagg, acesta din urmă a fost găsit mort. Orele premergătoare morţii acestuia, pline de violenţă şi de o senzaţie de irealitate înnebunitoare, au fost un coşmar pentru Peter.

Trei întâmplări – o crimă, un viol şi o sinucidere – explodează în acest roman electric, plin de intensitate, aproape copleşitor prin formele dostoievskiene de manifestare a binelui şi răului. 

„Styron era puternic şi mândru, teribil de bun în mânuirea limbajului.“ Kurt Vonnegut„O operă de o extraordinară forţă a imaginaţiei.“New York Herald Tribune„De la bun început te captivează scenele percutante, exploatate la maximum, desfăşurarea abilă a evenimentelor, dialogurile reuşite, observaţiile rafinate.“New York Times Book Review„Unul dintre cele mai bune romane contemporane.

Styron stăpâneşte cu măiestrie arta povestirii.“ San Francisco ChronicleWilliam Styron este unul dintre cei mai mari scriitori americani şi un demn continuator al tradiţiei marilor opere ale lui Hemingway şi Faulkner. Renumit pentru eleganţa prozei sale şi pentru puternicul angajament moral al lucrărilor sale, a cucerit imediat recunoaşterea internaţională şi elogiile criticii. A primit, printre numeroase distincţii, un Premiu Pulitzer şi un National Book Award (pentru celebrul roman Alegerea Sofiei). 

 

Despre Autor


 

William Styron (1925-2006), unul dintre cei mai de seamă scriitori americani contemporani, se naşte la 11 iunie 1925 şi moare de pneumonie la 1 noiembrie 2006, la vârsta de 81 de ani. Debutează în 1951, la vârsta de 26 de ani, cu romanul Lie Down in Darkness, critica literară grăbindu-se să vadă în el un demn continuator al lui Faulkner şi al tradiţiei literare sudice. 

Printre cele mai importante titluri din opera sa, mai putem aminti romanele Set this House on Fire (1960), The Confessions of Nat Turner (1967) şi micul volum de memorii Darkness visible. A Memoir of Madness (1990) - Beznă vizibilă. Amintiri despre nebunie -, care îi va duce încă o dată recunoaşterea internaţională şi elogiile criticii:

Alte premii câştigate de William Styron: Prix de Rome, decernat de Academia Americană de Arte şi Ştiinţe în 1952, pentru romanul Lie Down in Darkness (Rămâi şi zaci în beznă ), Premiul Pulitzer în 1968 pentru romanul The Confessions of Nat Turner (Confesiunile lui Nat Turner). "O carte mare ar trebui să te lase oarecum epuizat."William Styron

Detaliile Produsului

Titlu Original: Set This House on Fire
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 536
Editura: Art
Apariția: Noiembrie 2011
ISBN: 978-973-124-521-8
Dimensiuni: 14 x 22 cm
Greutatea: 0.6900

Pareri