Dans Grotesc

Dans Grotesc
196,00 MDL (39,40 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Mihaela Negrila.
 
Dans grotesc, cel de-al doilea roman scris de Huxley, este o satira la adresa cercurilor intelectuale londoneze de dupa Primul Razboi Mondial. Satul de cariera de pedagog de scoala, unde are senzatia ca isi indobitoceste elevii cu fraze sforaitoare, si entuziasmat de proiectul pantalonilor sai pneumatici, tinarul Theodore Gumbril pleaca sa-si caute norocul in capitala.
 
Dar Londra postbelica pare sa fi devenit o lume lipsita de valori, cuprinsa de o adevarata febra a hedonismului si populata de personaje grotesti – pictori ratati, poetastri inflacarati, critici pomposi, savanti mediocri si muze nazuroase. Mizind pe un stil versatil, ce poate trece usor de la liric la absurd, Huxley creeaza un roman de un umor cuceritor si o eruditie sclipitoare, ce surprinde prin vitalitate si originalitate.
 
„Marile principii unificatoare ce au antrenat omenirea in curgerea lor si-au pierdut puterea, iar intelectualii lui Huxley se trezesc intr-un virtej guvernat de noile forte ale vremii. Pentru ei, viata a devenit plictisitoare, zadarnica, bintuita de urit. Astfel apare Dans grotesc, dansul iubirii profane, insa cu acordurile salbatic-silvestre ale lui Pan frinte in ritmuri sovaitoare de febra vietii moderne. Huxley are o sensibilitate rafinata, iar umorul si prospetimea viziunii sale confera romanului Dans grotesco limpezime de cristal.” --The Guardian

 

Despre Autor


 

Aldous Huxley (1894‑1963) este nepotul cele­brului naturalist si eseist Thomas Henry Huxley si fratele renumitului naturalist Julian Huxley. In 1908 isi incepe studiile la Eton, iar dupa o intre­rupere de doi ani (pricinuita de o grava afectiune oculara) le continua la Balliol College, Oxford, unde va preda pentru scurt timp literatura. In 1916 publica volumul de versuri Roata in flacari. Debutul in proza se produce patru ani mai tirziu, in 1920, cu un volum de nuvele, Limbo, iar in anul urmator apare primul sau roman, Galben de crom.

Autor prolific, lui Huxley i‑au aparut de‑a lungul vietii peste patruzeci de carti, dintre care amintim: romanele Punct contrapunct (1928; Polirom, 2003), Orb prin Gaza (1936 ; Polirom, 2009), Minunata lume noua (1932, a carei conti­nuare, Reintoarcere in minunata lume noua, apare in 1958 ; publicate intr‑un singur volum la Editura Polirom, in 2003), Cintec de lebada (1939, Polirom, 2010)

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 288
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2013
ISBN: 978-973-46-3335-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri