Dans Dans Dans (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Dans Dans Dans (Top 10+) [Carte de Buzunar]
152,00 MDL

Disponibilitate: În Stoc

Doar 2 exemplare disponibile

Descriere

Traducere din limba japoneza si note de Iuliana Oprina.

Unul dintre cei mai indragiti scriitori japonezi, autorul bestsellerului 1Q84

Dupa patru ani de la intamplarile din romanul In cautarea oii fantastice, in urma unui vis obsesiv, eroul fara nume al lui Murakami hotaraste sa se intoarca in Sapporo, in speranta de a descoperi un indiciu care sa-l ajute sa o gaseasca pe Kiki, iubita lui disparuta fara urma. Acesta este inceputul unui dans hipnotic ce ii poarta pasii din Sapporo in Tokyo si Hawaii, intr-o inlantuire de evenimente petrecute la granita fragila dintre real si fantastic. Intre altii, parteneri de dans ii sunt o fetita clarvazatoare de treisprezece ani neglijata de parinti, un fost coleg ajuns acum actor celebru si cateva prostituate de lux.

Amestec de tragic si umor fin, cartea vorbeste, in esenta, despre fragilitatea vietii si nevoia de comunicare si de caldura umana.

 

 

A photo posted by Bestseller.md (@bestseller_md) on

 

Recenzii


 

”Cine a fost suficient de curios incit sa gaseasca trasaturi comune romanelor japoneze ale ultimei jumatati de secol cu siguranta a observat ca mai toti autorii trateaza, in cel putin una dintre cartile lor, tema disparitiei. Iar daca vorbim despre Haruki Murakami (...), fanii acestui scriitor vor sti exact la ce ma refer. Avem un personaj central fara nume (naratiunea se desfasoara, cum altfel, la persoana I), care continua cautarile fostei lui iubite, Kiki, evaporata subit. Si pentru ca niciuna dintre metodele clasice de investigare nu da roade, eroul nostru incearca sa reconstituie pasii pe care i-a facut impreuna cu misterioasa fata.

La Murakami, fantasticul nu coboara din imaginatia bolnava a personajului in cautare de senzatii tari si nici din talentul autorului in a crea o naratiune alerta si antrenanta, ci din stabilirea unor corespondente stranii intre compusii unei scenografii comune”-- Dan-Liviu Boeriu

”Nelinistitor, spontan si introspect si tot nu zic suficient. Haruki Murakami si-a redus cartea la un singur cuvint, pe care l-a simtit atit de potrivit, incit l-a si triplat in titlu (...). Dans dans dans, roman reeditat pentru a 4-a oara de Polirom (...), a fost pentru mine o descoperire de-a dreptul entuziasmanta.

Undeva prin anii `80, in Tokyo, un barbat de 34 de ani, al carui nume ramine necunoscut pina la capat – o sa-i zic „eroul”, face glume care aduc oarecum a Woody Allen, conduce un Subaru (...) –, gateste cu imaginatie si se ocupa de „deszapezirea culturala”. (...) Se cauta atent pe sine, dar nu-si ofera experienta de viata drept verdict si e de o decenta aparte, intrucit nu-i strop de dramatism in constructia lui, nefiind in niciun caz induiosat de propria soarta. Deja suna a personaj de roman. Si chiar e. Cu fler, pe deasupra.” -- Anca Roman

”Ceea ce-i reuseste atit de bine lui Haruki Murakami este construirea efectului de straniu, de intrebare niciodata rostita pina la capat, punerea ca pe o scena a unor personaje care, privite indeaproape, au fiecare un insemn al nefirescului. (...)
Cartea lui Murakami spune si povestea cautarilor diferitelor forme de apropiere intre oameni, a necesitatii de a nu te simti singur, singur fiind.”-- Anamaria Blanaru

 

Despre Autor


 

Haruki Murakami s‑a nascut in 1949 este unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani. A studiat literatura la Universitatea Waseda din Tokio.

Experienta de proprietar al unui bar din Tokio in care se cinta jazz (reflectata in romanul sau din 1992, La sud de granita, la vest de soare; Polirom, 2003, 2004) si cea de traducator al operelor lui F. Scott Fitzgerald, John Irving, Truman Capote si Raymond Carver isi vor spune cuvintul in formarea sa ca mesager al unei Japonii occidentalizate – un tinut amagitor, lipsit parca de suflet si suflu, al carui spirit stravechi pare sa fi disparut aproape in intregime.

Primul sau roman, Asculta cum cinta vintul (1979), i‑a adus Premiul Gunzo, fiind urmat de Automatul 1973 (1980) si In cautarea oii fantastice (1982, distins cu Premiul Noma; Polirom, 2003, 2005, 2011). In 1987 publica Padurea norvegiana (Polirom, 2002, 2004, 2011), bestseller international, tradus in numeroase limbi si vindut in peste patru milioane de exemplare.

Murakami a mai publicat volumul de interviuri Underground. Atentatul de la Tokio si spiritul japonez (1997; Polirom, 2008) si romanele La capatul lumii si in tara aspra a minunilor (1985, pentru care a primit Premiul Tanizaki; Polirom, 2005, 2012), Dans dans dans (1988; Polirom, 2004, 2006, 2012), Cronica pasarii‑arc (1994, nominalizat la prestigiosul IMPAC Dublin Literary Award; Polirom, 2004), Iubita mea, Sputnik (1999; Polirom, 2004), Kafka pe malul marii (2002; Polirom, 2006), precum si volumele de povestiri sau eseuri Elefantul a disparut (1993; Polirom, 2005), Dupa cutremur (2000; Polirom, 2006), Salcia oarba, fata adormita (2006; Polirom, 2007) si Autoportretul scriitorului ca alergator de cursa lunga (2007; Polirom, 2009).

 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 480
Editura: Polirom
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-46-2682-3
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri