Dănilă Prepeleac

Dănilă Prepeleac
47,00 MDL (9,45 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Erau odata intr-un sat doi frati, unul harnic, grijulv si chiabur, iar celalalt, Danila era lenes si sarac. Intr-o zi, cel mare ii spune sa se duca la targ cu cei doi boi ai sai, sa ii vanda si sa cumpere un car si doi boi mai mici.

Zicand aceste, Danila ia boii si se duce cu ei spre targ. Pe drum insa el intalneste un um cu un car nou care mergea singur la vale. Impresionat, eroul da boii in schimbul carului, dar vazand ca la deal nu megre asa usor, hotaraste sa scape de el si il da in schimbul unei capre. Insa capra se smucea in toate partile, incat ii era acum lehamite de dansa.

Astfel ajunge sa dea capra pe o gasca si gasca pe o punga goala. Danila ii povesteste fratelui sau cum a ajuns ca dintr-o pereche de boi sa se aleaga cu o punga. Dar acesta ii da carul inca o data in speranta ca va face ceva bun, insa cel mic distruge carul si ii omoara boii...

 

Despre Autor


 

Ion Creangă (n. 1 martie 1837, Humulești; d. 31 decembrie 1889, Iași) a fost un scriitor român. Recunoscut datorită măiestriei basmelor, poveștilor și povestirilor sale, Ion Creangă este considerat a fi unul dintre clasicii literaturii române mai ales datorită operei sale autobiografice Amintiri din copilărie.

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 6-8 ani, 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 32
Editura: Litera
Apariția: Decembrie 2011
ISBN: 978-997-574-2320
Dimensiuni: 21 x 27,5 cm
Greutatea: 0.1800

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: