Dandysmul. Ediția a II-a (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Dandysmul. Ediția a II-a (Top 10+) [Carte de Buzunar]
120,00 MDL (28,16 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Editia a II-a revazuta si adaugita
 
Traducere si selectia antologiei de Adriana Babeti.
 
Ce este un dandy? In Anglia inceputului de secol XIX, cuvintul desemna persoanele excentrice, care frapau prin vestimentatie si atitudine. In a doua jumatate a aceluiasi secol, dandysmul ajunsese deja un mod de a fi al protipendadei din Franta si Anglia. Barbey d’Aurevilly i-a dedicat doua eseuri fundamentale, in care descrie dandysmul ca fenomen artistic, dar si ca mod de viata personificat, intre altii, de George Brummell, figura iconica si controversata din vremea lui George al IV-lea.
 
Eseurile sale sint completate, in addenda, de fragmente din operele unor scriitori straini si romani in care regasim dandy celebri – personaje reale sau de fictiune, de la Barbey d’Aurevilly insusi pina la Lauzun, Baudelaire, Dorian Gray sau, la noi, Mateiu Caragiale.
 
 
Despre Autor
 
Barbey d'Aurevilly (1808-1889), prozator francez, autorul unor romane si povestiri pline de mister, ce exploreaza cu precadere laturile intunecate ale personalitatii umane.
 
Barbey d'Aurevilly s-a numarat intre preferatii decadentistilor de la sfirsitul secolului al XIX-lea si a influentat autori precum Henry James si Marcel Proust. Intre scrierile sale se numara romanele Cavalerul Des Touches si Vrajita si ciclul de povestiri Diabolicele.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 224
Editura: Polirom
Apariția: Iulie 2013
ISBN: 978-973-46-3585-6
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri