Daisy Miller. O Coardă prea Întinsă (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Daisy Miller. O Coardă prea Întinsă (Top 10+) [Carte de Buzunar]
113,00 MDL (26,45 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Antoaneta Ralian.
 
Nuvela O coarda prea intinsa a inspirat celebra ecranizare The Turn of the Screw, in regia lui Ben Bolt, cu Caroline Pegg, Jodhi May si Colin Firth in rolurile principale.
 
Daisy Miller este una dintre creatiile faimoase ale lui Henry James. Tema nuvelei este similara celei din romanul nu mai putin celebru Portretul unei doamne – pericolul pe care-l reprezinta pentru tinerele americance propria lor naivitate. Nuvela urmareste destinul acestei „naivitati americane” pe pamint european, naivitate care o va face pe eroina sa-si piarda reputatia si, in cele din urma, viata in incercarea de a-si implini idealul: libertatea individuala.

O coarda prea intinsa, o alta capodopera a genului, sta sub semnul fascinatiei raului, manifestat prin aparitii misterioase, intr-o casa linistita, dar care pare bintuita de fantomele trecutului.

Despre Autor

Desi opera sa n-a cunoscut celebritatea in timpul vietii, Henry James (1843‑1916) este cunoscut astazi drept unul dintre scriitorii reprezentativi ai realismului de secol XIX.

S-a nascut intr-o familie cu traditie culturala, pe care a continuat-o alaturi de fratele sau, filozoful William James, si de sora sa, Alice James, cunoscuta pentru opera ei memorialistica. A calatorit mult inca din copilarie, a studiat sub indrumarea tatalui sau, care-i alegea si profesorii. In 1862 s-a inscris la Harvard Law School, pe care a parasit-o curind, caci si-a dat seama ca e lipsit de chemare pentru cariera juridica. A inceput sa frecventeze grupari literare din Boston si Cambridge si a devenit prieten cu William Howells si Charles Norton.

A citit imens, cu predilectie autori precum Henrik Ibsen, Nathaniel Hawthorne, Honore de Balzac, George Eliot sau Ivan Turgheniev, si a inceput sa scrie, abordind diverse genuri literare.

A compus nenumarate eseuri de literatura, piese de teatru, dintre care unele au devenit celebre, si proza scurta (Daisy Miller sau O coarda prea intinsa se numara printre cele mai citite proze ale sale). Dintre romanele sale traduse in limba romana mentio­nam Piata Washington (1880), Portretul unei doamne (1881), Ambasadorii (1903), Ce stia Maisie (1897) si Potirul de aur (1904).

 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2014
ISBN: 978-973-46-4243-4
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri