Dacă îti Pasă de Copilul Tău

Dacă îti Pasă de Copilul Tău
141,00 MDL (31,61 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Subiectul lucrarii este analiza aspectelor dezvoltarii psihice la copiii in varsta de 0-20 ani. Scopul este unul practic: parintii sunt informati si sfatuiti cum sa se comporte cu copiii lor in functie de particularitatile varstei. Sunt analizate detaliat relatiile dintre adulti si copii (bunici-parinti, bunici-copii, parinti-copii, copii-copii, parinti-profesori-copii, copil-parinte unic, copil-parinte vitreg etc). Problemele cele mai frecvente ce pot aparea pe parcursul educarii copilului, cât si motivele care le-au generat sunt discutate si cautate cai de rezolvare a lor. Sunt descrise si cele mai frecvente tulburari psihice intalnite la copil.

Cartea cuprinde sfaturi utile pentru punerea la punct a unui sistem de ingrijire a copiilor: Nu il trata ca egalul tau, oricât de matur este, luându-l drept confident. Nu il incarca cu griji, indoieli, vinovatii care nu sunt ale sale, cu insecuritate emotionala.

Da-i voie sa se dezvolte emotional matur si increzator si gaseste-ti sprijinul emotional de care ai nevoie in compania unui adult.Multi parinti reusesc sa-si faca treaba destul de bine daca: - constituie un model demn de urmat;- formeaza un front comun cu mama - tata;- au o atitudine previzibila si ferma fata de reguli;- sunt sinceri si afectuosi cu copiii lor.

Parintii rezonabili nu vor ascultare oarba din partea copiilor si nu vor sa-i dirijeze dupa vointa lor. Arta educatiei consta in a nu impune cerintele necesare cu forta, ci in a-i explica copilului necesitatea lor, cat si in a-i da copilului libertatea de a alege din mai multe variante.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 148
Editura: All
Apariția: Noiembrie 2009
ISBN: 9789735719494
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri