D' ale Vânătorii. Întâmplări Vânătoreşti şi nu Numai

D' ale Vânătorii. Întâmplări Vânătoreşti şi nu Numai
43,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Descriere

Literatura cinegetică pare a fi un gen intrat într-o glorioasă decadenţă. Potecile de pădure, pripoarele călcate doar de vânat şi vânător, ochiurile de baltă, etern foşnitorul stuf nu mai ademeneşte pe cei care obişnuiau să le cutreire, dar şi să le imortalizeze prin scris. E o poetică atinsă de declin. Vânătoarea s-a “profesionalizat”. Cei care mai urmează acest instinctatavic aleargă azi chiar după carne şi nu pentru desfătul ochilui.

Prozele vânătoreşti ale lui Aureliu Busuioc sunt scrise în cel mai graţios spirit al genului. Pădurea, un colţ paradisiac al deltei – pe care o schiţeză cu ochi de expert – sunt cadrul natural în care se consumă drama cinegetică, acestea din urmă fiind mai mult un prilej de scruta omul – care demn de specia umană, cănd nepermis de aproape de regnul pe care pretinde că l-a părăsit.

Uneori de o ironie incisivă, alteori de o tulburătoare tandreţe, naratorul îşi tratează personajele în funcţie de locul pe care acestea – cuvântătoare sau ba – tind să-l ocupe în ierarhia celor două regnuri. -- Eugen Lungu

Aureliu Busuioc s-a născut la 26 octombrie 1928, în satul Codreanca. Printre operele sale renumite se numără volumul de versuri pentru copii „La pădure” și renumitul roman „Singur în faţa dragostei”, care a fost ecranizat și pe platourile de la Moldova-Film. Printre alte opera de valoare se numără și romanele „Lătrând la lună”, „Pactul cu diavolul”, „Spune-mi Johnny”, „Hronicul Găinarilor”, şi recenta carte pentru copii „Când bunicul era nepot”.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: D' ale Vânătorii
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 191
Editura: Prut Internațional
Apariția: 2005
ISBN: 9975-69-810-7
Dimensiuni: 15 x 20,6 cm
Greutatea: 0.3420

Pareri