Curs de Desen

Mai multe poze

Curs de Desen
196,00 MDL (49,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Editie ingrijita si prefata de Ion Lazar.

Volumul are la baza cursul pe care profesorul Traian Bradean l-a predat la Institutul de Arte Plastice din Bucuresti si este ilustrat cu desene realizate de autor. Pornind de la teoria desenului si a picturii, lucrarea analizeaza semnificatia si importanta desenului in raport cu compozitia suprafetei tabloului si cu expresivitatea cromatica a acestuia.

„O carte de invatatura, o gramatica a desenului, un indreptar pentru stiinta compunerii suprafetei paginii, respectiv tabloului, multe sugestii de a citi limbajul semnelor si semnificatiilor lor, o confirmare, dar si o delectare pentru cei ce au trecut prin aceste rigori si, in ultima instanta, un veritabil alfabet pentru cei aflati la inceput de drum. O carte ce n-ar trebui sa lipseasca din bibliografia viitorilor profesionisti in domeniul artelor vizuale.”-- Ion Lazar

Cuprins: Cadrul vizual – elemente componente si efecte ale relatiilor dintre ele • Segmentele si reperele anatomice • Exprimarea planurilor in spatiu prin mijlocirea valorii • Efectul contrastului simultan – valoric si cromatic • Consideratii generale asupra culorii

Despre Autor

Traian Bradean (n. 4 iulie 1927), pictor si desenator roman contemporan, unul dintre maestrii artei contemporane romanesti. Absolvent al Liceului de Arta din Timisoara la clasa profesorului Iuliu Podlipny si al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucuresti (in 1956), la clasa de pictura a profesorului Alexandru Ciucurencu. Pina in 1987 a fost profesor la Institutul de Arte Plastice din Bucuresti.

In 1957 si‑a deschis prima expozitie personala la Galeria „Galateea” din Bucuresti, fiind apreciat de maestrii Corneliu Baba si Corneliu Medrea. In afara de expozitii personale, a participat la numeroase expozitii internationale (Praga, Cagnes­‑sur‑Mer, Sofia, Roma, Leipzig, Moscova, Lisabona etc.).

Lucrari in muzee si colectii particulare din Statele Unite, Suedia, Anglia, Franta, Italia, Rusia, Finlanda, Israel, Elvetia, Austria, Germania, Australia, Olanda, Belgia, Spania, Grecia, Turcia, Canada, Egipt. Premii: Premiul National UAP pentru pictura (1974), Ordinul Meritul Cultural (1976), Premiul Academiei Romane pentru pictura „Ion Andreescu” (1978), Premiul „Rafael”, Italia (1983), Meritul Cultural in Grad de Comandor (2004).


Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 136
Editura: Polirom
Apariția: Ianuarie 2010
ISBN: 978-973-46-1727-2
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.2700

Pareri