Cuore. Inimă de Copil (Ediție ilustrată)

Cuore. Inimă de Copil (Ediție ilustrată)
49,00 MDL (12,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cuore (în italiană - Cuore) este un roman pentru copii scris de Edmondo De Amicis și publicat la 15 octombrie 1886, ziua deschiderii școlilor italiene, la editura Emilio Treves. El se prezintă ca un jurnal al unui școlar italian în cursul anului școlar 1881-1882. Povestea se desfășoară pe cursul a celor nouă luni ale anului școlar 1881-1882, adică de la 17 octombrie 1881 până la 10 iulie 1882.

Ea este prezentată ca jurnalul lui Enrico Bottini, de 10 ani, un elev de clasa a III-a primară la școala Baretti din Torino. Acesta regăsește, în 1885, pe când era la liceu, caietul său de școlar, și îl rescrie comentându-l. Alte povești sunt țesute în jurul acțiunii centrale, mai ales « povestirile lunare » relatate elevilor de învățător și care aduc în scenă copii eroi din perioada Războiului pentru Independență.

Aceste povestiri permit de asemenea prezentarea diferitelor regiuni ale Italiei reunificate. Cuore se apropie de alte opere ale literaturii italiene pentru copii: operele lui Cesare Balbo, cele ale lui Cesare Cantù, sau Giannetto de Alessandro Luigi Parravicini. O asemănare se poate face cu Le Tour de la France par deux enfants de G. Bruno, apărut în 1877, dar mai puțin naționalist, căci patriotismul lui Edmondo De Amicis nu are ca sursă de inspirație o înfrângere italiană și o reducere a teritoriului.

Cartea a cunoscut un enorm succes, fiind reeditată de 40 de ori în câteva luni, tradusă în zeci de limbi (în prezent există mai mult de 200 de traduceri). Umberto Eco a scris un Elogiu lui Franti, în care critică dimensiunea naționalistă și reacționară a cărții. 

 

Edmondo De Amicis a fost un scriitor, jurnalist şi pedagog italian. Cea mai cunoscută operă a sa este Cuorecunoscut roman pentru copii care cultivă patriotismul şi valorile etice.

Celelalte opere ale sale sunt: Viața militară ("La vita militare"), Spania ("Spagna"), Olanda ("Olanda"), Amintiri din Londra ("Ricordi di Londra"), Marocul ("Il Marocco"), CuoreRomanul unui învățător ("Il romanzo di un maestro"), Prietenii ("Gli amici"), Căruța tuturor ("La carozza di tutti").

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 336
Editura: Regis
Apariția: 2012
ISBN: 9789739885027
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2160

Pareri