Cum se face o Teză de Licenţă. Ediție Revăzută

Cum se face o Teză de Licenţă. Ediție Revăzută
222,00 MDL (51,97 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de George Popescu.

Un indrumar complet despre cum se scrie o lucrare stiintifica riguroasa. Studentii, in primul rind cei de la sectiile umaniste, pot afla ce inseamna teza de licenta, cum sa-si aleaga tema si sa-si organizeze timpul de lucru, cum sa intreprinda o cercetare bibliografica si sa ordoneze materialul, cum se redacteaza teza.

„Trebuie sa traiti teza ca pe o provocare. Cel ce provoaca sinteti voi: v-ati pus la inceput o intrebare la care nu stiati sa raspundeti. Se pune problema sa gasiti solutia printr-un numar dat de mutari. Citeodata, teza poate fi traita si ca o partida in doi: autorul nu vrea sa va incredinteze taina sa, trebuie sa-l luati prin invaluire, sa-l interogati cu delicatete, sa-l faceti sa va spuna ceea ce nu voia, dar ar fi trebuit sa o faca.

Uneori, teza este ca un joc: aveti toate piesele, trebuie doar sa le puneti la locul lor. Important este sa faceti lucrurile cu placere. Iar daca ati ales un subiect care va intereseaza si ati decis sa-i dedicati cu adevarat perioada pe care v-ati stabilit-o, va veti da seama ca teza poate fi traita ca un joc, ca un pariu, ca o vinatoare de comori.”-- Umberto Eco

Din cuprins: Ce este o teza de licenta si la ce foloseste • Monografie sau analiza de ansamblu? • Teza istorica sau teoretica?• Subiecte vechi sau contemporane? • Cum se transforma un subiect de actualitate in tema stiintifica • Identificarea surselor •Cercetarea bibliografica • Planul de lucru si sistemul de fise • Cind si cum se citeaza: zece reguli • Citat, parafraza, plagiat •Note de subsol • Avertismente, capcane, uzante


Recenzii

"Cindva, intre Opera deschisa si Numele trandafirului, profesorul universitar Umberto Eco s-a gindit sa-si ajute studentii oferindu-le un foarte serios instrument de lucru. Este vorba despre cartea Cum se face o teza de licenta. Disciplinele umaniste.

Cum sa transformi un subiect de actualitate in tema stiintifica sau cum poate evita studentul sa fie exploatat de conducatorul stiintific, cum se abordeaza bibliografia, dar si cum sa citezi sau sa parafrazezi fara a plagia – iata citeva dintre capitolele acestui indrumar pentru scrierea unei lucrari stiintifice riguroase. In incheiere, Umberto Eco sustine ca «a face o teza inseamna sa te distrezi», dar si ca «teza este asemenea porcului, nu iroseste nimic». Aviz studentilor si doctoranzilor!" -- Lucia Verona12 februarie 2007, Saptamâna financiară


Despre Autor

Umberto Eco s‑a nascut la Alessandria (Piemont) la 16 ianuarie 1932, autor de romane, eseuri, tratate academice si carti pentru copii. Profesor de semiotica la cateva dintre cele mai celebre universitati europene si americane, Umberto Eco a abordat din aceasta perspectiva aspecte cruciale ale culturii zilelor noastre.

Prin opera sa stiintifica, Eco este socotit unul dintre cei mai de seama ganditori contemporani, iar eseurile sale, scrise cu un umor si o ironie nestavilite, sunt adevarate modele ale genului.

Stralucitoarea sa opera romanesca, inceputa in 1980 cu Numele trandafirului, este renumita pentru subtilele ei jocuri de limbaj si pentru abundenta simbolurilor si aluziilor culturale.

Opere principale: Opera deschisa(1962, trad. rom. Editura pentru Literatura Universala, 1969 Tratat de semiotica generala(1975, trad. rom. Ed. Stiintifica si Enciclopedica, 1982) Lector in fabula (1979, trad. rom. Univers, 1991) Numele trandafirului (1980, trad. rom. Dacia, 1984) Pendulul lui Foucault (1988, trad. rom. Pontica, 1991 Limitele interpretarii (1990, trad. rom. Pontica, 1995) Insula din ziua de ieri (1994, trad. rom. Pontica, 1995) Cinci scrieri morale (1997, trad. rom. Pontica, 1998).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 264
Editura: Polirom
Apariția: Septembrie 2014
ISBN: 978-973-46-4894-8
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: