Cum Se Consolidează Democrația

Cum Se Consolidează Democrația
126,00 MDL (31,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

S-au dus vremurile in care eram siguri ca alegerile libere rezolva totul. Nimeni nu isi face iluzii ca astfel de alegeri organizate in Afganistan sau Irak sau chiar Rusia produc neaparat regimuri democratice.

Definitia minimalista a democratiei, aceea de regim rezultat in urma unor alegeri libere si competitive, nu a fost niciodata sub o tensiune mai mare. Democratia se sufoca in propriul ei succes. Sondajele ne arata ca cetatenii lumii, fie ei catolici, musulmai sau ortodocsi, vor sa-si aleaga prin vot liderii. Dar ideile lor despre societate nu sint neaparat similare dincolo de acest gest. Si teoria democratiei, si activistii ei gasesc in secolul XXI un teren mult mai conflictual decit se asteptau. Cartea de fata, reunindu-i pe cei mai importanti autori din acest domeniu, de la Huntington la Liny si Stepan, face analiza atit a succeselor, cit si a esecurilor ultimilor ani, cuprinzind o mare arie geografica si o experienta istorica foarte vasta.” (Alina Mungiu-Pippidi)

Cuprins: Perspective teoretice si conceptuale • Design institutional • Raporturile militaro-civile • Societatea civila • Dezvoltarea economica

Despre Autori

Larry Diamond este membru al Hoover Institution, coeditor al Journal of Democracy si co-director al International Forum for Democratic Studies, din cadrul National Endowment for Democracy. De asemenea, este profesor sttinte politice si sociology la Stanford University, precum si coordonator al Programului pentru Democratie al noului Center for Democracy, Development, and the Rule of Law din cadrul Institute for International Studies din Stanford.

Yun-han Chu este profesor de stiinte politice la National Taiwan University. De asemenea, este vicepresedinte al Chiang Ching-kuo Foundation for International Scholarly Exchange.

Marc F. Plattner este coeditor al Journal of Democracy si director al International Forum for Democratic Studies. Din octombrie 2002 pina in iunie 2003 a fost visiting professor la Robert Schuman Centre for Advanced Studies din cadrul European University Institute.

Hung-mao Tien, reprezentant (ambasador) al ROC (Taiwan) in Marea Britanie. Doctorat in stiinte politice la University of Wisconsin-Madison, 1969. Presedinte al consiliului de conducere al Institute for National Policy Research, Taipei, Taiwan. Ministru al Afacerilor Externe al Republicii China intre 2000 si 2002.


 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 344
Editura: Polirom
Apariția: 2004
ISBN: 973-681-516-1
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri