Culorile Dragostei. Vol. 1. Roșu de Rubin

Culorile Dragostei. Vol. 1. Roșu de Rubin
192,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Traducere din limba germană de Valentina Georgescu.

Uneori poate fi o adevărată povară să trăiești într-o familie cu atât de multe secrete. Cel puțin așa gândește Gwendolyn, o adolescentă de 16 ani, până în ziua în care se trezește brusc în Londra secolului trecut. Atunci își dă seama că s-ar putea ca ea însăși să fie cel mai mare secret al familiei sale, căci a moștenit capacitatea de a călători în timp.

Ceea ce nu realizează Gwendolyn este faptul că n-ar trebui să-ți permiți să te îndrăgostești când te afli prins între două epoci... căci asta poate complica lucrurile și mai tare. Mai ales că nici în trecut lucrurile nu mai sunt cum erau odată...

O călătorie în timp este anunţată de obicei cu câteva minute, ore sau chiar zile înainte, prin senzaţii de ameţeală ce afectează capul, stomacul şi/sau picioarele. Primul salt în timp – numit şi saltul de iniţiere – are loc între al șaisprezecelea şi al șaptesprezecelea an de viaţă al purtătorilor genei. (Extras din Cronicile gardienilor, vol. II, Reguli general valabile)

Culorile dragostei este o trilogie palpitantă, amuzantă și plină de romantism. Urmăriți aventurile tinerei Gwendolyn în volumul al doilea, Albastru de safir. Roman publicat în 19 țări.

 

Primele PaginiHyde Park, Londra

8 aprilie 1912

Fata căzu în genunchi şi începu să plângă, în vreme ce băiatul privi împrejur. Aşa cum bănuise, parcul era pustiu la acea oră. Joggingul mai avea mult până să fie la modă, iar pentru cerşetorii care dormeau pe bănci, acoperiţi doar cu un ziar, era prea frig.

Băiatul înfăşură cu grijă cronograful în batistă şi-1 înghesui în rucsac.

Fata se ghemui lângă unul dintre copacii de pe malul nordic al lacului Serpentine, pe un covor de şofran înflorit.

Umerii fetei săltau din cauza suspinelor care aduceau cu plânsetul disperat al unui animal rănit. Băiatul suporta cu greu momentul, dar ştia din experienţă că era mai bine s-o lase în pace, aşa că se aşeză lângă ea în iarba îmbibată de rouă, îşi pironi ochii în oglinda neclintită a lacului şi aşteptă.

Aşteptă să se potolească durerea, de care ea nu avea probabil să scape definitiv niciodată.

Nici el nu se simţea mai bine, dar încerca să se adune pentru ca ea să nu fie nevoită să-şi facă griji şi pentru el.

-  Oare s-au inventat deja batistele de hârtie? întrebă ea în cele din urmă, trăgându-şi nasul şi întorcând spre el chipu-i scăldat de lacrimi.

-  Habar n-am, spuse el. Dar am ceva de genul ăsta - însă din pânză, cu monogramă.

-  G.M. Ai furat-o cumva de la Grace?

-  Mi-a dat-o de bunăvoie. îţi e permis să-ţi sufli nasul în ea, Prinţesă.

Fata zâmbi strâmb, înapoindu-i batista.

-  Acum nu mai e bună de nimic. îmi pare rău.

-  Nu te îngrijora! O întind puţin la soare şi se usucă, după care se poate folosi iar, spuse el. Important este că te-ai oprit din plâns.

Lacrimile-i inundară din nou ochii.

-  Nu ar fi trebuit s-o abandonăm. Are nevoie de noi! Nu ştim dacă va funcţiona cacealmaua noastră şi nu avem nici o şansă să aflăm.

Cuvintele ei veniră ca o lovitură de cuţit pentru el.

-  Morţi am fi putut să-i fim şi mai puţin de folos.

-  Dacă am fi putut măcar să ne ascundem împreună cu ea, undeva în străinătate, sub nume false, doar până ar fi fost destul de mare...

Băiatul o întrerupse dând din cap vehement.


Recenzii


 

„O călătorie necontrolată în timp este anunţată, de obicei, cu câteva minute – uneori ore sau chiar zile – înainte, prin senzaţii de ameţeală ce afectează capul, stomacul şi / sau picioarele. Mulţi purtători ai genei au pomenit, de asemenea, despre dureri de cap asemănătoare migrenelor. Primul salt în timp – numit şi saltul de iniţiere – are loc între al şaisprezecelea şi al şaptesprezecelea an de viaţă al purtătorilor genei.”

Cum ar fi să te poţi întoarce în trecut? Mulţi şi-ar dori asta, raportându-se de cele mai multe ori la propria viaţă. Şi-ar dori să o poată face pentru o a doua şansă, pentru a repara ceva ce au greşit, pentru a pune ordine în situaţiile prin care au trecut la un moment dat. Dar ce e de făcut în momentul în care întoarcerile în trecut sunt fortuite, haotice şi nedorite? Cum te-ai simţi dacă ai fi aruncat brusc înapoi în timp, într-o lume pe care nu o cunoşti şi de care nu aparţii?

Astfel facem cunoştinţă cu două personaje, două verişoare pe nume Charlotte şi Gwendolyn, aflate la vârsta adolescenţei. Prima dintre ele posedă un dar nemaîntâlnit şi totodată destul de periculos: fata poate dispărea brusc din prezent într-o epocă trecută, făcând un salt haotic în timp. „Darul” era cunoscut şi aşteptat de familia ei, astfel încât Charlotte este pregătită îndelung prin cursuri de dans, de istorie, de bune maniere, de comportament în societate, toate în raport cu perioada în care ar fi „aterizat”, mai mult sau mai puţin voit.

Plecarea în timp era anunţată prin simptomele descrise mai sus. Charlotte le are de câteva ori, şi totuşi plecarea ei înapoi în timp nu are loc. În schimb, Gwendolyn se va trezi brusc într-o altă lume. Astfel, s-a produs o eroare, şi purtătoarea genei nu este Charlotte, ci verişoara ei. Şi aici este interesantă de urmărit reacţia celor din jur, comportamentul lui Charlotte şi atitudinea lui Gwendolyn.  

Plusuri: Descrierile senzoriale.

Minusuri: Stilul simplist în care este scrisă.

Recomandari: O lectură uşoară, destinată în special adolescenţilor.

-- Marinela Gheorghe, Bookblog.ro

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Liebe geht durch alle Zeiten 01. Rubinrot
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 304
Editura: Litera
Apariția: 2011
ISBN: 978-606-600-232-5
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.3800

Pareri