Culoarea în Artă

Mai multe poze

Culoarea în Artă
330,00 MDL (82,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Structurat acum intr-un studiu amplu si dens, un adevarat tratat de cromatologie, cursul profesorului-pictor, sau al pictorului-profesor, trece dincolo de amfiteatrele universitatii, se deschide unei categorii foarte mari de cititori si isi modifica substantial statutul transformindu-se dintr-un act pedagogic cu adresabilitate restrinsa intr-un veritabil act de cultura cu destinatie nelimitata.

”Ceea ce propune Liviu Lazarescu in aceasta carte, unica pina acum in spatiul cultural romanesc, nu este doar o cercetare aplicata si o analiza teoretica a culorii, cu scopul de a acoperi o necesitate didactica imediata, ci si o ampla si profunda evaluare a propriei noastre existente in universul culorii, o adevarata ontologie a fenomenului cromatic in care limbajul artistic nu este decit una din multiplele ipostaze posibile.” (Pavel Susara)

Cuprins: Factorii generatori ai culorii • Caracterele de baza ale culorii • Impresivitatea culorilor • Expresivitatea culorilor • Simbolismul culorilor • Contrastele de culoare • Acordul cromatic • Armonia cromatica

 Despre Autor

Liviu Lazarescu (n. 1934) a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucuresti, clasa profesorului Corneliu Baba, in 1963. Asistent universitar la catedra de pictura din 1963, apoi lector (1968), conferentiar (1991) si profesor (1992). Initiaza si preda cursurile de cromatologie, tehnici artistice si restaurare. Participa la expozitii municipale si republicane. Coautor al unor lucrari de arta monumentala si colaborator la realizarea unor filme documentare de arta.

A publicat volumele Pictura in ulei (1994), Martinesti, vechiul meu sat transilvan (2006), Maestrul meu, Corneliu Baba (2007).A colaborat la realizarea Dictionarului de arta (1995, 1998), la emisiuni radiofonice si in presa. O parte dintre lucrarile semnate de artist se afla in colectii particulare si de stat. La Editura Polirom a mai publicat Tehnica picturii in ulei (2009).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 216
Editura: Polirom
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-46-1208-6
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: