Cu sange rece (LIVRARE 15 ZILE)

Truman Capote

La comandă

Livrare în decurs de 15 zile!

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Descriere

 

La sfarsitul anului 1959 America era zguduita de o misterioasa crima multipla: intr-un mic orasel din Kansas patru membri ai unei familii indragite de comunitate au fost ucisi intr-o noapte, aparent fara motiv. Truman Capote s-a documentat timp de 6 ani pentru scrierea cronicii acestei crime, fiind ajutat in demersul sau si de scriitoarea Harper Lee. Cei doi au mers pe firul investigatiei care a dus la prinderea ucigasilor, prezentand in paralel eforturile politiei si actiunile celor doi faptasi. Analiza psihologica fina, stilul concis, dar elegant, aflat la granita dintre literatura si reportaj fac din Cu sange rece primul mare „roman de nonfictiune“ al literaturii americane.  Un roman cult emotionant, intens, incitant.

 

„Nimeni nu va sti vreodata cum m-a afectat Cu sange rece. M-a ros pana in maduva oaselor. Aproape m-a ucis. De fapt, intr-un fel, chiar m-a ucis.“ - Truman Capote

 

„Cartea lui Truman Capote iti ingheata sangele in vine si-ti pune mintea la contributie. Un roman zguduitor.“ - The New York Review of Books

 

„O capodopera… un roman care te captiveaza." - Life

 

„O «intamplare adevarata» ce te tine cu sufletul la gura, pusa pe hartie cu remarcabila virtuozitate" - The New York Times

 

Cateva citate care te-ar putea interesa:

 

„L‑am iubit pe tata, dar au fost unele momente cand dragostea si afectiunea mi s‑au scurs din inima ca apa care prisoseste.”

 

„Mama era vesnic beata, nu mai reusea sa aiba grija de noi. Zburdam pe unde voiam, ca un coiot. Nu stiam de reguli sau disciplina, nu era nimeni care sa‑mi arate diferenta dintre rau si bine. Am trait de capul meu pan‑am intrat prima oara in bucluc.”

 

„Ofiterul de la recrutare a fost ingaduitor si mi‑a dat calificative mari. De atunci am inceput sa‑mi dau seama de importanta educatiei. Asta n‑a facut decat sa‑mi sporeasca ura si amaraciunea fata de altii.”

 

„Aprinse lumina, ochi cu pusca, apasa pe tragaci si isi ni­meri sora intre ochi, omorand‑o pe loc. Apoi isi impusca de trei ori mama si de doua ori tatal. Mama, cu ochii iesiti din orbite si cu bratele intinse, veni impleticindu‑se spre el. Incerca sa vorbeasca, deschise gura, o inchise, dar Lowell Lee ii spuse: «Taci!». Si, ca sa fie sigur ca‑l asculta, o mai impusca de trei ori.”

 

„Dewey ii privise murind, caci se aflase printre cei vreo douazeci de martori invitati la ceremonie. Nu participase pana atunci niciodata la o executie si cand, dupa miezul noptii, a intrat in magazia rece, scena l‑a surprins: se as­teptase la un decor care sa se ridice la inaltimea ocaziei, si nu la aceasta caverna luminata sinistru, plina de cherestea si de alte resturi.”

 

De ce sa cumperi cartea:

 

Este unul dintre cele mai faimoase romane non-fictionale din literatura americana.
Cartea ocupa locul doi in topul celor mai bine vandute carti „true crime“.
Cu sange rece este privit de critici ca deschizator de drumuri pentru sub-genul romanelor crime non-fictionale.

Mai multe informații

Limba: Română
Coperta: Copertă moale