Cu Gândiri și cu Imagini. With Thoughts and Images

Cu Gândiri și cu Imagini. With Thoughts and Images
551,00 MDL (123,53 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cea mai noua aparitie din colectia Iglooprofil, Liviu Ciulei. Cu Gândiri și cu Imagini documenteaza una din cele mai interesante cariere din domeniul teatrului si filmului românesc: activitatea de scenograf si regizor de teatru si film a lui Liviu Ciulei, pe parcursul a peste 50 de ani.

O jumatate de veac de teatru se desfasoara in peste 300 de pagini cu o tinuta grafica ireprosabila, material ilustrativ in cea mai mare parte color si texte-comentarii semnate de Liviu Ciulei si colaboratorul sau de o viata, Mihai Lupu.

Dincolo de a documenta o cariera individuala de exceptie, albumul prezinta viata teatrului din Romania, cu perioadele ei de glorie (ultimii ani inainte de instaurarea comunismului), de cenzura stalinista, de deschidere si sincronizare cu occidentul (anii '70), cu actorii ei intrati in legenda, cu teatrele si publicul vremii.

O carte cu atat mai importanta cu cat majoritatea spectacolelor nu exista in nicio arhiva de film, privata sau de teatru, fotografiile si schitele din carte fiind singurele dovezi ale unor acte de creatie la care specialistii din domeniu inca se mai raporteaza si care au uimit la vremea respectiva si lumea teatrala internationala.

Un capitol este dedicat si activitatii de arhitect a lui Liviu Ciulei, cuprinzand schitele facute pentru modernizarea mai multor sali de teatru din Romania anilor ‘60 – ‘70.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 350
Editura: Igloo Media
Apariția: 2009
ISBN: 6421717000383
Dimensiuni: 17 x 24
Greutatea: 0.4500

Pareri