Croitorul din Gloucester

Mai multe poze

Croitorul din Gloucester
55,00 MDL (12,88 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din engleză de Angela Brașoveanu.

Croitorul din Gloucester a fost una dintre cărțile preferate pentru Beatrix Potter. Istoria reală care a stat la baza acesteia o auzise pentru prima dată fiind în vizită la verișoara sa, Caroline Hutton, care locuia aproape de Gloucester. Lăsând, sâmbătă dimineața, în micul său atelier, o vestă neterminată pentru primarul orașului Gloucester, croitorul a fost uimit s-o găsească, în dimineața zilei de luni, gata cusută. În afară de o butonieră, pentru care nu mai rămăsese ață.

În realitate, cele două calfe ale sale terminaseră în taină haina, gest lăudabil, desigur, dar oarecum plictisitor pentru fantezia debordantă a lui Beatrix Potter, care a considerat că, pentru o poveste, e mai interesant ca vesta să fie isprăvită totuși de către un șoricel talentat. Și, pentru a aduce o notă suplimentară de  farmec și magie, a strămutat acțiunea în ajunul Crăciunului – noaptea când toate animalele  vorbesc pe limba oamenilor – și a țesut prin ea multe din vechile cântecele care îi plăceau atât de mult.

De data aceasta, cartea a fost dedicată Fredei, încă un copil din familia Moore, „pentru că ești pasionată de povești și ca să te distrez cât ai fost bolnavă”.

 

Primele Pagini


 

Pe vremurile săbiilor, perucilor şi a hainelor lungi, cu falduri largi ce acopereau totul, când domnii purtau dantele, mătăsuri şi veste brodate cu fir de aur, trăia în Gloucester un croitor.

Stătea în fata ferestrei micului său atelier din strada Porţii de Vest, cu picioarele încrucişate sub el, de dimineaţă până se lăsa întunericul.

Cât era ziua de lungă croia, însăila si cosea satin, tafta si pompadur - stofele aveau denumiri stranii si erau extrem de scumpe pe vremea croitorului din Gloucester.

Dar, deşi cosea mătăsuri fine pentru vecinii săi, el însusi era foarte-foarte sărac: un bătrânel cu ochelari, tras la faţă, cu degete bătrâne şi strâmbe şi cu hainele ponosite. Era atât de abil şi de econom, încât croia hainele aproape fără să lase resturi, doar zdrenţe mici rămâneau pe masă: „Prea înguste pentru orice altceva decât vesta unui şoarece”, zicea croitorul.

 

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 6-8 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 32
Editura: Cartier
Apariția: Noiembrie 2014
ISBN: 978-9975-79-918-8
Dimensiuni: 17 x 20,7 cm
Greutatea: 0.2420

Pareri