Croitoreasa de la Dachau

Mai multe poze

Croitoreasa de la Dachau
257,00 MDL (64,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Bogdan Cosa
 
Un roman emotionant despre inocenta primei iubiri, despre razboi si puterea de a-i supravietui
 
Eroina romanului Croitoreasa de la Dachau este o frumoasă londoneză, Ada Vaughan, care nutreşte ambiţia de a deveni modistă, cu un atelier care să-i poarte numele. Şi visul ei nu este, poate, prea greu de îndeplinit, fiindcă talentul nu-i lipseşte. Se întîmplă însă că la 19 ani, cîţi are în 1939, Ada întîlneşte un bărbat fermecător, pe Stanislaus von Lieben.
 
Cînd află că Stanislaus e conte, visurilor sale li se adaugă strălucirea unei lumi în care, săracă, Ada nu păşise încă. Îndrăgostită de acest bărbat şarmant, fata îi acceptă invitaţia de a pleca împreună la Paris. Călătoria romantică sfîrşeşte însă în promiscuitate şi haos: izbucneşte războiul, Stanislaus dă la iveală lucruri pe care, în naivitatea ei, Ada nu le putuse bănui, iar în drumul său prin viaţă va cunoaşte singurătatea femeii părăsite, asumarea regulilor traiului într-o mănăstire fără a fi călugăriţă şi apoi prizonieratul german.
 
Va supravieţui războiului graţie talentului ce nu îi poate fi luat. 
 

Recenzii


 
„Croitoreasa de la Dachau are in fundal un thriller minunat povestit. Nu poti sa nu te indragostesti de un personaj ca Ada Vaughan: real pina in cele mai mici detalii, imperfect, fermecator.” -- Saskia Sarginson
 
„Contextul marcat de cel de-al Doilea Razboi Mondial e uimitor de bine schitat. Dupa lectura romanului ramine insa imaginea impresionanta a Adei Vaughan, cu vointa, pasiunea si slabiciunile ei.” -- Cecilia Ekbäck
 

Despre Autor


 

Mary Chamberlain s-a nascut la Londra si a studiat relatii si politici internationale la University of Edinburgh si London School of Economics. A debutat in 1975, iar de atunci a publicat numeroase carti cu tematica istorica, biografii, studii de feminism. Este, de asemenea, profesor emerit de istorie a caraibilor la Oxford Brookes University.

A locuit si a lucrat in Marea Britanie si in Insulele Caraibe, a absolvit cunoscutul curs de creative writing de la Royal Holloway, University of London, iar in prezent traieste in capitala Marii Britanii alaturi de actualul sot, Stein Ringen, sociolog norvegian. 

Croitoreasa de la Dachau este ultima ei carte publicata.

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Dressmaker of Dachau
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 328
Editura: Polirom
Apariția: August 2015
ISBN: 978-973-46-5420-8
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri