Criza de un Trilion de Dolari

Criza de un Trilion de Dolari
144,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Descrierea Cărții

O analiză a ideologiei economice americane din ultimii 40 de ani. Morris este convins că paşii greşiţi făcuţi în timpul administraţiilor Nixon, Ford şi Carter, dar şi politicile Rezervei Federale au adus Statele Unite în derivă economică, au provocat căderea dolarului şi declinul sectorului de afaceri american.

Considerată cea mai gravă după marele crah din 1929, actuala criză financiară a intrat în faza acută în septembrie 2008. Fannie Mae şi Freddie Mac, două instituţii americane de credit ipotecar susţinute de guvernul SUA, au fost la un pas de faliment. Bănci puternice precum Lehman Brothers şi Merrill Lynch s-au prăbuşit, în timp ce Rezerva Federală căuta disperată soluţii. Panica a luat amploare şi s-a pro- pagat ca un val seismic în întreaga lume, din Europa până în Japonia.

Chiar şi acum, la peste doi ani de la izbucnirea crizei, efectele ei încă se fac simţite. Care au fost, însă, cauzele care au determinat colapsul financiar?

Despre Autor

Charles R. Morris, fost bancher şi avocat, este unul dintre cei mai buni analişti financiari ai momentului. Publicată la începutul anului 2008, cartea de faţă este o adevărată profeţie a crizei ce urma să izbucnească, dar şi un ghid al celor care vor să descopere dedesubturile lumii finanţelor mondiale. De acelaşi autor a mai apărut, la Editura Litera, Criza economică şi profeţii ei.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Trillion Dollar Meltdown: Easy Money, High Rollers, and the Great Credit Crash
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 208
Editura: Litera
Apariția: 2011
ISBN: 978-606-600-008-6
Dimensiuni: 14 x 20 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri