Crimele din Osage County

David Grann

Stoc Limitat

Livrare prin Curier

  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Descriere

În anii 1920, populația cu cel mai mare venit per capita din lume erau membrii Națiunii Indiene Osage din statul Oklahoma. După ce sub pământurile lor a fost descoperit petrol, cei din Osage County mergeau în limuzine conduse de șoferi și construiau conace și își trimiteau copiii la studii în Europa. Apoi, unul câte unui, au început să fie uciși.

O femeie din tribul Osage, Mollie Burkhart, și-a văzut întreaga familie asasinată. Și acesta era doar începutul, din ce în ce mai mulți Osage murind în circumstanțe misterioase. În această rămășiță din Vestul Sălbatic – unde petroliști precum J.P. Getty au făcut averi și pe unde bântuiau desperados ca Al Spencer – aproape oricine îndrăznea să investigheze aceste crime era el însuși asasinat. Pe măsură ce numărul cadavrelor a trecut de 24, proaspăt înființatul FBI a preluat acest caz, care a devenit una dintre primele investigații majore ale organizației.

Dar instituția era coruptă și la început a făcut harcea-parcea cazul. În 
cele din urmă, tânărul director J. Edgar Hoover a apelat la un fost pădurar texan pe nume Tom White pentru a rezolva misterul. Împreună cu membrii triburilor din Osage County, echipa de agenți sub acoperire FBI a scos la lumină una dintre cele mai sinistre conspirații din istoria recentă a Americii.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 384
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 13 x 20 cm
ISBN: 9786060060994