Creşte oare Temperatura Planetei

Mai multe poze

Creşte oare Temperatura Planetei
45,00 MDL (10,09 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Prometeu intruchipeaza mitul omului progresist, care indrazneste sa aduca „focul“ in mijlocul oamenilor. Oare putem intelege astazi mai bine ca oricand ratiunile pedepsirii lui de catre zei Colectia Prometeu isi propune sa dezvaluie ce se intampla in spatele usilor inchise ale laboratoarelor, unde oameni de stiinta in halate albe ne pregatesc destinul.

Care este pretul unui nivel de trai sporit in lumea de astazi? Este oare incalzirea globala un fenomen datorat, cel putin in parte, activitatilor umane? Ameninta ea conditiile de viata de pe Pamant? Specialistii dau raspunsuri diferite la aceste intrebari. Insa problema este prea importanta pentru a fi lasata exclusiv in seama cercurilor stiintifice.

S. George Philander, profesor la Universitatea Princeton, crede ca responsabilitatea si implicarea sunt cuvintele-cheie care ar trebui sa defineasca atitudinea potrivita pentru fiecare om. La discutarea politicilor de mediu trebuie sa participe cat mai multi oameni, cu o singura conditie - sa fie in cunostinta de cauza. Iata, pe scurt, ratiunile scrierii acestei carti pasionante, ce acopera cateva dintre punctele de interes ale unei discipline nou aparute: geostiinte sau stiintele Pamantului. Geostiintele integreaza stiinte traditionale, ca geologia, biologia, meteorologia si oceanografia, cu scopul de a raspunde intrebarilor stiintifice legate de existenta si calitatea vietii pe Pamant. Aceasta carte explica cititorilor stiinta fascinanta a fenomenelor asociate cu vremea si cu clima, in dorinta de a oferi o perspectiva clara asupra proceselor intrinseci ce fac aceasta planeta locuibila si pentru a limpezi chestiunile controversate legate de mediul inconjurator.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 316
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2012
ISBN: 9789738356177
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri