Creierul autist

Temple Grandin, Richard Panek

Livrare prin Curier

 • În Chișinău: 24 de ore
 • În Moldova: 2-3 zile

Vă mai recomandăm

                               După trei ani este prea târziu

Masaru Ibuka

199,00 MDL
Setul Top 4 Cărți Bestseller: 4 cărți la preț de doar 1

Doar Azi la Mega Reducerea de 85%

Preț special 199,00 MDL Preț standard 796,00 MDL

Descriere

Creierul autist este o lectură de pe urma căreia poate beneficia orice cititor. De asemenea, o recomand oricărui profesionist care lucrează cu autismul sau diversitatea neurologică.”- John Elder Robison, autorul cărții Look Me in the Eyes

Ca specialist, ce face această carte unică sunt relatările sale originale despre modul în care autismul afectează viața unei persoane, explicațiile sale de ce contează progresele științifice și luarea în considerare a potențialelor puncte forte ale persoanelor cu autism – în ciuda dificultăților lor.

Un capitol deosebit de interesant se concentrează pe problemele senzoriale la persoanele cu autism. Potrivit autorilor, tulburările senzoriale par a fi destul de frecvente la persoanele cu TSA. Grandin observă că unii oameni fie sunt suprasensibili la stimuli fie nu sunt suficient de receptivi sau caută anumite tipuri de experiențe senzoriale. În ciuda faptului că aceste fenomene sunt atât răspândite, cât și extrem de dureroase pentru persoanele care le experimentează, literatura științifică pe această temă este surprinzător de limitata.

Poziția sa unica, de insider in paradigma, ne oferă o noua perspectiva in viața unei persoane cu TSA: dificultățile senzoriale unice întâlnite, particularitățile unei persoane si cum concentrându-ne pe calitățile si nu defectele sale putem spera să creăm schimbări semnificative ale calității vieții. – Tiberiu Bratu, psiholog, specialist ABA 

Temple Grandin este posibil sa fie cea mai faimoasa persoană cu autism din lume, condiție care afectează unul din 54 de copii (conform raportul CDC 2020). Încă de la nașterea sa, în 1947, înțelegerea acestei condiții a trecut prin mari transformări aducând mai multă speranță că într-un final vom afla mai multe despre cauza și tratamentul acestei condiții.

Îmbinând experiența personală cu noi descoperiri remarcabile, Grandin ne introduce în cercetările genetice și de neuroimagistică care ne arată legătura dintre știința creierului si comportament, ba chiar autoarea ne împărtășește și un scan după propriului său creier pentru a ne arăta care anomalii pot explica simptome specifice. De asemenea, autoarea ne argumentează că pentru a crește și educa copii cu tulburări din spectrul autist trebuie să ne concentrăm pe calitățile lor pentru a încuraja unicitatea lor specifică.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 348
Apariția: 2020
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 20 x 13 cm
ISBN: 9786069504222