Credo. Ghid Istoric și Teologic al Crezurilor și Mărturisirilor de Credință în Tradiția Creștină

Credo. Ghid Istoric și Teologic al Crezurilor și Mărturisirilor de Credință în Tradiția Creștină
360,00 MDL (80,71 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Monografie comprehensiva dovedind o exceptionala eruditie, Credo este rezultatul unei activitati de cercetare academica a crezurilor si marturisirilor de credinta pe care autorul a desfasurat-o vreme de 60 de ani.

Actualul volum constituie sinteza acestei activitati si abordeaza chestiunile esentiale legate de simbolurile de credinta: originea crezurilor; rolul lor religios, dar si politic; cum se raporteaza acestea la institutiile si cultul crestin; cum ne ajuta in studierea istoriei celor mai importante confesiuni crestine.

Cuprins: Definitia crezului si a marturisirii • Continuitate si schimbare in crezuri si marturisiri • Scriptura, traditie si crez • Autoritatea crezurilor si a marturisirilor • Istoria crezurilor si a marturisirilor • Afirmarea credintei in ortodoxia rasariteana • Expuneri ale credintei in crestinismul modern

Recenzie

„Credo dovedeste inca o data de ce Jaroslav Pelikan, un erudit pasionat, este cel mai mare teolog istoric al timpului nostru.” - Lawrence S. Cunningham

Despre Autori

Jaroslav Pelikan (1923-2006), teolog luteran convertit la ortodoxie in 1997. Editor la Encyclopaedia Britannica, membru de onoare al Fundatiei Carnegie pentru Perfectionarea Invatamintului, presedinte al Academiei Americane de Arte si Stiinte. In 2004 i s-a decernat „Premiul John W. Kluge pentru intreaga activitate in slujba Stiintelor Umaniste”, acordat de Biblioteca Congresului SUA. Dintre volumele publicate: From Luther to Kierkegaard (1950); Development of Christian Doctrine (1969) 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 504
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-681-928-5
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.6000

Pareri