Credințe și Ideologii

Credințe și Ideologii
166,00 MDL (41,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Sinteza a cercetarilor lui Jean-Pierre Deconchy intr-o problematica centrala in psihologia sociala si care l-a preocupat constant, lucrarea isi propune sa fixeze reperele necesare pentru o intelegere adecvata a ideologiei. Rezultatul este o serie de definitii care constituie tot atitea puncte de sprijin pentru demersul autorului.

Deopotriva teoretic si empiric, acesta urmareste un dublu scop: pe de o parte, studiul sistemelor ideologice existente si al interactiunilor influentate de mediul social global, iar pe de alta parte, analiza mecanismelor care permit functionarea ideologiilor si deci intelegerea fenomenelor de creatie ideologica.

Cuprins:
Control social si rationalitate in sistemele ortodoxe • Psihologie sociala, sisteme sociale si ideologii • Psihologia sociala a proceselor ideologice • Psihologia sociala experimentala: transpunere si generalizare a cunoasterii • Psihologia sociala a ideologiilor: cunostinte stiintifice, practici politice, proclamatie militanta

Despre Autor

Jean-Pierre Deconchy, doctor in psihologie, litere si stiinte umaniste, fost cercetator la Centre d’Etudes Sociologiques (Paris) si la CNRS, Laboratorul de psihologie sociala de la Sorbona. Din 1973 preda psihologie la Universitatea Paris X, iar in 2001 a devenit profesor emerit al acestei universitati. Intre 1981 si 2000 a fost directorul Laboratorului de psiho­logie sociala experimentala. In prezent sustine cursuri la universitati din Canada, Belgia, Spania, Portugalia, Elvetia.

Pentru cerce­tarile sale a primit numeroase distinctii, printre care premiul Comisiei europene pentru psihologia religiilor si medalia Centrului francez de cercetare stiintifica. Dintre volumele publicate amintim: Psychologie sociale, croyances et idéologies (1989), Les animaux surnaturés. La construction mentale de la singularité humaine (2000), L’Autoritarisme (in colaborare, 2007).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 208
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-46-1867-5
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri