Corupția și Politicile Anticorupție

Corupția și Politicile Anticorupție

Preț de Listă: 162,00 MDL (40,50 RON)

Preț: 81,00 MDL (20,25 RON)

Economisești: 81,00 MDL (20,25 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Autorul ne ofera prima cercetare a coruptiei in spatiul romanesc, realizata cu instrumentele analizei institutionale din perspectiva stiintei politice. Dincolo de abordarile standard (moralista si revizionista) ale fenomenului coruptiei, este analizat pe larg modul in care teoria alegerii rationale si cea institutionala pot oferi explicatii ale comportamentului celor implicati in actul de coruptie. Un spatiu important este alocat structurilor organizationale birocratice. Cititorul va gasi numeroase exemple de analiza, multe dintre acestea privind societatea romaneasca din ultimele doua decenii.

Cuprins: Ce este coruptia si cum poate fi masurata • Coruptia si dezvoltarea economica • Coruptia ca rezultat al unei decizii rationale • Coruptia si factorii institutionali: incredere si reciprocitate • Coruptia ca manifestare specifica unui mod de organizare (ierarhia) • Coruptia in context postcomunist

Despre Autor

Radu Nicolae este doctor in stiinte politice, director de program la Centrul de Resurse Juridice si cadru didactic asociat la Facultatea de Stiinte Politice din cadrul SNSPA. Sustine de mai multi ani un curs de profil, intitulat coruptie si politici publice anticoruptie, la SNSPA. Dintre volumele publicate: Ghid anticoruptie – monitorizarea conflictelor de interese si a incom­patibilitatilor (coautor, 2005), Performanta institutiilor anticoruptie din Romania (2006), Integritatea Administratiei Publice Locale (2007), Ghid practic pentru activitatea functionarilor publici cu atributii de consiliere etica si monitorizare a respectarii normelor de conduita (coautor, 2010). A contribuit la volumul Management public in Romania (coord. Mihai Paunescu), aparut la Editura Polirom in 2008.



 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 256
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-46-1791-3
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri