Corupția și Formele Sale. Bogație, Putere și Democrație

Mai multe poze

Corupția și Formele Sale. Bogație, Putere și Democrație
180,00 MDL (42,14 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Silvia Chirila.

Coruptia e o amenintare pentru democratie si pentru dezvoltarea economica. Fraudarea alegerilor, influenta grupurilor de interese politice si economice, mita, nepotismul, abuzurile patronatului sint marile provocari ale societatii actuale, carora trebuie sa le faca fata nu doar tarile in curs de dezvoltare, ci si cele bogate. Din SUA, Japonia si Germania pina in Coreea, Botswana, Rusia, Filipine, China sau Indonezia, coruptia influenteaza si este generata de schimburile de bogatie si putere, de forta sau slabiciunea institutiilor statului si ale societatii civile.

Diferentele privind ponderea acestor factori, sustine Michael Johnston, duc la aparitia a patru tipuri de coruptie: pietele de influenta, cartelurile de elite, oligarhii si clanurile, precum si mogulii oficiali. Pe baza datelor statistice si a studiilor de caz, autorul analizeaza in amanunt manifestarile coruptiei si problemele de dezvoltare din diferite tari, evidentiind modurile in care masurile reformiste ar trebui aplicate sau ajustate si insistind asupra importantei pe care o are „democratizarea profunda”.

Cuprins: Bogatia, puterea si coruptia • Cadrul international: puterea, consensul si politicile • Participarea, institutiile si sindroamele coruptiei • Pietele de influenta: influenta de inchiriat, decizii de vinzare • Cartelurile de elite: cum sa-ti cumperi prieteni si sa-i guvernezi pe oameni • Oligarhii si clanurile: noi facem parte din familie, voi nu • Mogulii oficiali: du-te si stringe pe cineva cu usa • De la analiza la reforma

Despre Autor 

Michael Johnston este profesor de stiinte politice si directorul Departamentului de Stiinte Sociale al Colgate University, SUA.

A mai publicat: Political Corruption and Public Policy in America (Brooks-Cole, 1982); Fraud, Waste and Abuse in Government (Institute for the Study of Human Issues, 1986); Political Corruption: A Handbook (coautor, Transaction Publishers, 1989); Political Corruption: Concepts and Contexts (coautor, Transaction Publishers, 2002); Civil Society and Corruption: Mobilizing for Reform (University Press of America, 2005); People, Corruption, and Reform: Mobilizing Civil Society (University Press of America, 2005).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 336
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2007
ISBN: 978-973-46-0446-3
Dimensiuni: 14,5 x 22,5 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri