Coreea de Sud. Povestea unui fenomen economic, politic și cultural

DANIEL TUDOR

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Transformarea uimitoare a Coreei de Sud, produsă de-a lungul unei generații, într-o putere economică și o democrație înfloritoare poate reprezenta un model pentru multe țări aflate în curs de dezvoltare. Cum au reușit coreenii să realizeze „miracolul asiaticˮ, deși au trecut prin secole de dominație străină și un război nimicitor și neavând o tradiție democratică anterioară? Odată obținută această bunăstare, care este pasul următor? Va deveni Coreea de Sud o țară bogată, dar cu o societate îmbătrânită, stagnantă și lipsită de vitalitate? Sau dinamismul societății coreene – și posibilitatea de a primi străinii cu ospitalitate – îi va permite să realizeze un alt miracol, conducând-o, de această dată, în fruntea clasamentului țărilor din lume în materie de calitate a vieții?

Daniel Tudor este un jurnalist care a trăit timp de un deceniu în Coreea de Sud și a căutat răspunsul la aceste întrebări, intervievând afaceriști prestigioși, politicieni, lideri religioși, legende ale sportului, poeți, vedete rock și erudiți. Această fascinantă și neconvențională carte cercetează fundațiile culturale, caracteristicile, implicarea societății în politică, afaceri și locuri de muncă, regulile familiale și manifestarea în domenii ca gastronomia, muzica și cinematografia, precum și chestiunile sociale atât de importante pentru viitorul Coreei, inclusiv interacțiunile lor cu străinii. Astfel, atinge diferite subiecte precum șamanismul, relațiile de clan, dilema cu privire la relația cu vecina Coreea de Nord (rudă sau inamic), legende referitoare la modul în care se fac afaceri și explicația cu privire la problemele sociale cauzate de învățarea limbii engleze.

Această ediție cuprinde și materiale noi legate de evenimentele recente, precum demiterea doamnei președinte Park sau incidentul de la Sewol.

„Acum 60 de ani, Coreea de Sud era o pustietate economică. Astăzi, nu este doar pe locul 11 în clasamentul celor mai importante economii la nivel global, ci și o democrație energică și o forță culturală emergentă. Această transformare constituie subiectul acestei cărți noi, Coreea de Sud. Povestea unui fenomen economic, politic și cultural, scrisă de către Daniel Tudor, corespondent pentru The Economist în Coreea de Sud.ˮ  (Revista Time)

„Scrisă cu emoție și în deplină cunoaștere a subiectului, cartea lui Daniel Tudor acoperă decalajul înțelegerii noastre cu privire la una dintre cele mai puțin cunoscute țări asiatice... Tudor i-a făcut un mare serviciu «imposibilei țări», revelându-i secretele lumii întregi.ˮ (David Pilling, redactor The Financial Times)

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 440
Apariția: 2022
Coperta: Copertă moale
ISBN: 9786060880349