Coranul

Mai multe poze

Descriere

Traducere din arabă de Silvestru Octavian Isopescul.

Ea răspunde: "O, Domnul meu, în ce priveşte surele, ele sînt 114, din care 70 sînt sure mekkane şi 44 medinense. Numărul decadelor sale este de 621, numărul versurilor sale este 6236, numărul cuvintelor sale este 79.439, iar numărul literelor sale este 323.670, şi cititorul primeşte pentru fiecare literă zece binecuvîntări".

Recenzie

In anul 570 sau 571, după părerea comună: la 20 aprilie, în anul elefanţilor, la Mekka s-a născut Mohammed. Tatăl său murise până la naştere, iar după alte date, imediat după, şi-i lăsase moştenire cinci cămile şi o roabă. A fost crescut de o doică. La şase ani au murit maică-sa şi bunicul său. A fost crescut pe la rude.

La 25 de ani intră în slujbă ca vizitiu de cămile la o văduvă avută şi nobilă, Khadidja. Cu care se căsătoreşte, chiar dacă era mai mare decît el cu 15 ani. Din acea căsătorie fericită au avut şase copii.

Pentru prima dată se manifestă în public la rezidirea Kaabei. Când se iscă o ceartă între diferite familii, şi anume cine să aibă onoarea de a ridica piatra Kaabei şi a o duce la locul ei. Mohammed a propus ca piatra să fie pusă pe un covor şi să fie dusă de toate căpeteniile familiilor. Astfel împăcându-i pe toţi.

La 40 de ani, în luna Ramadan, aflându-se singur pe muntele Hira, i se arătă arhangelul Gabriel. Care-i porunci: „Citeşte!". Mohammed îi răspunse că nu ştie a citi. Atunci arhanghelul îi porunci încă de trei ori. Făcându-i prima revelaţie, rostind către Mohammed cuvintele conţinute în primele cinci versuri ale surei 96: „Citeşte! în numele domnului tău, care a făcut, A făcut pe om din sânge închegat, Citeşte! Căci Domnul tău e prea bun, El este cel ce ne-a învăţat să purtăm condeiul, L-a învăţat pe om ceea ce n-a ştiut".

-- Gheorghe Erizanu, editor, autorul lucrării ”Ce spun cărțile”

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 432
Editura: Cartier
Apariția: 2006
ISBN: 978-9975-949-09-5
Dimensiuni: 12,8 x 20 cm
Greutatea: 0.2900

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: