Copilul sănătos și bolnav

Copilul sănătos și bolnav

Preț de Listă: 134,00 MDL (31,37 RON)

Preț: 67,00 MDL (15,68 RON)

Economisești: 67,00 MDL (15,68 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Copilul sanatos si bolnav reprezinta un indreptar care ne invata sa intelegem starea de sanatate si, respectiv, starea de boala a copilului.

- Autorul a fructificat deopotriva cunostintele clasice de pediatrie, achizitiile moderne de psihopatologie si cele mai noi conceptii privind cresterea, dezvoltarea, educatia si patologia copilului, toate acestea filtrate prin propria experienta de practician.

- Cartea contureaza mai intai un portret al copilului sanatos, iar apoi trece in revista bolile de care poate suferi un copil.

- Cresterea si dezvoltarea fizica a copilului, apoi dezvoltarea lui psihica sunt analizate etapa cu etapa.

- In acest context, sunt determinate particularitatile psiho-biologice ale copilului, subliniindu-se ca acesta nu este un adult in miniatura, ci are o personalitate proprie.

- Fapt de la sine inteles, spatiul consacrat copilului bolnav este de doua ori mai amplu decat spatiul in care este conturat portretul copilului sanatos.

- Bolile de care poate suferi copilul sunt prezentate sistematic, pe aparate si sisteme ale corpului.

- In capitole speciale sunt descrise simptomele dupa care pot fi recunoscute afectiunile, primul ajutor de acordat de catre adulti si, respectiv, modalitatile de prevenire.

- Cu deschiderile din practica medicala de astazi rezoneaza capitolul dedicat practicilor terapeutice alternative cu aplicare in pediatrie.

- Acest indreptar medical constituie pentru unii cititori o carte de initiere, iar pentru altii o carte de consolidare a cunostintelor dobandite in scoala sau in alte imprejurari.

- Pentru toti, acesta poate fi o carte de control, de consultat zilnic, pentru toata perioada de crestere si dezvoltare a copilului, de la nastere pana la intrarea in starea de adult.

Cu acest indreptar, autorul se adreseaza tuturor celor care au o certa raspundere fata de sanatatea copiilor: parintilor, cei dintai interesati (si obligati!) sa le supravegheze cresterea, dezvoltarea si starea de sanatate; bunicilor, care ii suplinesc adesea pe parinti, de obicei un anume numar de ore din zi, dar in ultimii ani si pe perioade mai lungi; educatoarelor, care ii preiau pe copii dimineata si-i redau familiei spre seara sau la sfarsit de saptamana; cadrelor didactice, care stiu bine ca performantele copiilor depind inainte de toate de starea lor de sanatate; medicilor de familie, care (asa cum se intelege chiar din titulatura) au in ingrijire intreaga familie, inclusiv copiii.

Indreptarul le poate fi, desigur, de folos si celor care vor lucra peste un timp cu copiii, pentru a-i invata sau pentru a le ingriji sanatatea: elevilor de la scolile sanitare postliceale, celor de la liceele pedagogice si studentilor in medicina si in biologie (din invatamantul de stat si particular), precum si celor de la facultatile de studii umaniste (pedagogie, psihologie etc.).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 300
Editura: Fiat lux
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-711-185-2
Dimensiuni: 16,5 x 23,5 cm
Greutatea: 0.4700

Pareri