Copilăria și Construcția Parentalității. Asistența Maternala în România

Copilăria și Construcția Parentalității. Asistența Maternala în România
179,00 MDL (44,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Rolul asistentei maternale ca forma de protectie a copilului a dobindit o importanta din ce in ce mai mare in Romania ultimelor decenii, de unde si necesitatea unor lucrari de specialitate care sa stabileasca nevoile copilului si practicile prin care acestea sa fie intimpinate de institutiile de profil.

Sustinuta de o bibliografie adusa la zi, abordarea teoretica a raporturilor dintre copii si familia de ingrijire e concretizata, in a doua parte a cartii, de un studiu de caz realizat cu ajutorul asistentilor sociali, pe baza caruia sint discutate politicile sociale din domeniu. Concluziile pun in evidenta atit beneficiile, cit si neajunsurile acestei forme de protectie, precum si punctul de vedere al celor direct implicati – copiii.

Lucrarea se adreseaza studentilor de la facultatile de profil si profesionistilor in asistenta sociala si protectia copilului.

Cuprins: Familia si regularizarea copilariei • Familia ca practica interpretativa • Copilarie si parentalitate • Alternative la parentalitatea biologica • Deprivatizarea vietii familiale • Plasamentele consecutive in familiile de asistenti maternali • Intemeierea institutionala a familiei de ingrijire • Profesionalizarea parentalitatii • Ambiguitatea rolului: parinte sau profesionist? • Rolul copilului in resemnificarea domesticitatii • Locul copilului in ecuatia ingrijirii familiale substitutive • Dimensiunea sociala si morala a valorii copilului

Despre Autor 

Daniela Cojocaru este lector universitar doctor in cadrul Departamentului de Sociologie si Asistenta Sociala al Facultatii de Filosofie si Stiinte Social‑Politice, Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi, unde preda Sociologia familiei, Metodologia cercetarii sociologice si Metode calitative de cercetare a copilariei si parentalitatii. Este licentiata in sociologie si politologie si a urmat cursurile de masterat in Management social si dezvoltare comunitara.

A participat la numeroase evaluari ale programelor sociale realizate in Romania de diverse organizatii guvernamentale si nonguvernamentale reprezentative in domeniul bunastarii copilului si familiei, a publicat articole si cercetari in domeniul sociologiei familiei, epistemologiei si metodologiei cercetarii sociale.

La Editura Polirom a mai publicat, in calitate de coautor, Managementul de caz in protectia copilului. Evaluarea serviciilor si practicilor din Romania (2008).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 248
Editura: Polirom
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-46-1167-6
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri