Copiii lui Hansen

Copiii lui Hansen

Preț de Listă: 156,00 MDL (39,00 RON)

Preț: 78,00 MDL (19,50 RON)

Economisești: 78,00 MDL (19,50 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Roman cistigator al premiului Mesa Selimovic (cel mai bun roman publicat in 2004 in Bosnia si Hertegovina, Croatia, Muntenegru si Serbia). Actiunea romanului Copiii lui Hansen se desfasoara in Romania, mai exact in leprozeria de la Tichilesti, ultimul lazaret de acest fel din Europa, un univers inchis si damnat in care isi petrec viata o mina de oameni proscrisi de familie si prieteni din cauza cumplitei lor maladii.

Morti pentru lume, fara o legatura oricit de fragila cu ea, leprosii asista de la distanta la evenimentele care au zguduit Europa in ultima jumatate a secolului trecut, de la al Doilea Razboi Mondial pina la revolutia din 1989. In interiorul granitelor acestui spatiu, mai putin spital si mai mult anticamera a mortii, se construiesc ierarhii si relatii de putere, afinitati si dusmanii, iubiri si tradari. Fara a ocoli niciunul dintre amanuntele socante ale vietii cotidiene, de la imbratisare la crima, Spahić pune in scena, cu o extraordinara subtilitate, drama totalitarismului si a izolarii, in care singurul punct luminos, desi iluzoriu, este aspiratia spre libertate.

Ognjen Spahic, cea mai puternica voce in proza muntenegreana de dupa divizarea fostei Iugoslavii, a fost premiat la Festivalul International „Zile si Nopti de Literatura”, editia 2011. Spahic a fost recompensat cu una dintre cele doua mari distinctii ale evenimentului: Premiul Festivalului pentru un tinar scriitor, acordat de Primaria Mangalia si Uniunea Scriitorilor din Romania. „Leprozeria de la Tichilesti, descrisa de Spahić este o superba metafora a dictaturii din Romania comunista.”-- Corriere della Sera

 

Despre Autor


 

Ognjen Spahic (n. 1977) este cea mai puternica voce in proza muntenegreana de dupa divizarea fostei Iugo­slavii. A studiat ingineria si filosofia la Uni­ver­sitatea din Muntenegru. Copiii lui Hansen, singurul sau roman (Spahic a mai publicat o culegere de reportaje si doua volume de povestiri, in 2001 si, respectiv, 2007),a aparut in 2004 si a fost distins cu premiul MeÍa Selimoviä pentru cel mai bun roman al anului. In prezent, Ognjen Spahic lucreaza ca jurna­list in Podgorica.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Hansenova djeka
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 204
Editura: Polirom
Apariția: August 2010
ISBN: 978-973-46-1813-2
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri