Convulsii

Convulsii
163,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

„Eu sunt un om de condei, care nu se pricepe la dis­cutii si actiuni legate de politica practica [...] Nu stiu sa conduc dezbaterile, sa le readuc la matca atunci cand se abat pe directii laturalnice si imi lipseste cu desavarsire orice indemanare in aplanarea conflictelor. Necunos­cand pro­blemele de ansamblu, nu sunt in stare sa rezum punc­tele de vedere opuse si sa le prezint in mod sintetic. [...] Poli­tica aplicata este pentru mine un domeniu strain, ne­po­trivit cu firea mea, si mi-as dori sa raman intotdeauna asa“.

Astfel isi intemeia Sienkiewicz la sfarsitul anului 1906, cu modestie si demnitate refuzul de a conduce un comitet infiintat pentru organizarea unei actiuni politice comune. Ca lucrurile nu trebuie considerate tale quale, o demons­trea­za, printre altele, succesul de-a dreptul fulminant, repur­tat in noiembrie 1905, de discursul improvizat intr-un balcon cu prilejul unei manifestatii populare.

Ei, si tot el a scris proza social-politica si de dragoste, Convulsii, in reali­tate un roman-rafuiala, contrariind acuzator oficiali­ta­tile culturale care l-au intampinat cu ostilitate, mentio­nandu-l denigrator sub eticheta „esecului“ peste o jumatate de secol.

Aceasta opera, Convulsii, mai mult decat inte­re­san­ta, o oferim acum cititorilor pentru prima data intr-o versiune romaneasca.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 336
Editura: Corint
Apariția: 2005
ISBN: 973-7786-49-1
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4600

Pareri