Contele de Monte-Cristo. Volumul I

Contele de Monte-Cristo. Volumul I
99,00 MDL (24,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Romanul Contele de Monte-Cristo a aparut intre 1845-1846 in foileton, in ziarul Le Journal des Debats, apoi in Le Siecle si s-a bucurat de un succes imens.

Publicul astepta cu viu interes aparitia urmatoarelor aventuri ale lui Monte-Cristo, acest supraom, inzestrat cu atatea cali¬tati exceptionale, posesor al unei averi fabuloase si al unei distinctii aristocratice, care indeplineste in mod deliberat rolul de unealta a sortii, distrugandu-i pe cei corupti si josnici, izbavindu-i de suferinte pe cei napastuiti.

Dar succesul romanului nu se datora numai acestui personaj misterios si atotputernic, ci si dramatismului situatiilor si patetismului cu care Dumas crease aceasta lume, atat de asemanatoare cu lumea reala. 

Contele de Monte-Cristo ramane, alaturi de Cei trei muschetari, opera cea mai citita si, fara doar si poate, cea mai reusita a lui Dumas. Aceasta reusita se datoreaza celor mai diverse aspecte ale romanului romantic, de la critica valorilor burgheze la nostalgia divinitatii, de la angajamentul istoric la visul exotic, ridicandu-le prin forta geniului sau de povestitor si printr-o sensibilitate extrema la rang de locuri comune ale imaginarului epocii sale, la o dimensiune mitica ce-i confera romanului sau pana in ziua de azi intreaga putere de fascinatie.“ -- Jean-Pierre de Beaumarchais, Dictionnaire Bordas. Les grandes œuvres de la littérature française, Bordas, 2003

 

Despre Autor


 

Alexandre Dumas (tatăl) (1802–1870), romancier şi dramaturg romantic francez. Romane istorice de aventuri, captivante prin savoarea naraţiunii, eroic, insolit şi imprevizibil. Memorii, note de călătorie. Considerat cel mai popular scriitor al timpului său în Franţa. Autor a circa 300 de lucrări.

Tatăl său, Thomas Alexandre Davy de La Pailleterie, general al Revoluției Franceze, a murit când fiul său avea trei ani şi jumătate (1806). Povestirile mamei sale despre faptele de vitejie ale tatălui său din anii de glorie ai lui Napoleon i-au stârnit imaginaţia pentru aventuri şi eroi. În tinereţe, a fost în slujba ducelui de Orléans.

Apoi a lucrat ca funcţionar în biroul unui notar şi a debutat redactând piese de teatru împreună cu prietenul său, vicontele Adolphe Ribbing de Leuven. În 1829 cunoaşte primul succes graţie reprezentaţiei cu Henric al III-lea şi curtea sa, la Comedia Franceză. Succesul continuă pe toată durata carierei sale literare, în genurile lui predilecte: teatrul şi romanul istoric.

Cele mai cunoscute lucrări: Cei trei muschetari, După douăzeci de ani, Regina Margot, Contele de Monte-Cristo, Doamna de Monsoreau, Joseph Balsamo, Colierul reginei, Laleaua neagră, Cei 45, Robin Hood ş.a.Ultimul roman, Cavalerul de Sainte-Hermine, publicat iniţial sub formă de foileton în 1869, a fost descoperit în fondurile Bibliotecii Naţionale a Franţei şi publicat pentru prima dată în 2005.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 604
Editura: Cartier
Apariția: Ianuarie 2015
ISBN: 978-9975-79-932-4
Dimensiuni: 13 x 19,5 cm
Greutatea: 0.5200

Pareri