Constandina. Uruma. Ce Mult te-am Iubit (BPT, Vol. 50)

Constandina. Uruma. Ce Mult te-am Iubit (BPT, Vol. 50)

Preț de Listă: 70,00 MDL (14,07 RON)

Preț: 49,00 MDL (9,85 RON)

Economisești: 21,00 MDL (4,22 RON) (30%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Mesajul ascuns al cărţii ne face să credem că, de această dată, Zaharia Stancu n-a mai fost doar un polemist social, un jurnalist plin de furie şi de indignare, n-a mai fost vocea suferinţei, acută şi vindicativă, cum s-a arătat în toate scrierile unde apare şi nu  apare Darie. De această dată, Zaharia Stancu a depăşit propria limită de înţelegere şi a înţeles.

Cu această carte, este opinia mea, Zaharia Stancu intră în rândul marilor scriitori. Intră în rândul marilor scriitori pentru că a înţeles că o carte nu doar descrie lumea, ci creează o lume nouă, o lume care este crezută, acceptată, uneori mai puternic decât lumea reală. Lumea din Ce mult te-am iubit aparţine unei părţi din sufletul românesc. Poate nu cea mai luminoasă, dar sigur o parte importantă. Practic, această carte este un act de afirmare a liber­tă­ţii spiritului şi a creaţiei. [...]

Pentru a şti ce a scris Zaharia Stancu nu trebuie să citiţi istorii literare, trebuie să citiţi măcar Ce mult te-am iubit. -- Eugen Uricaru

 

Despre Autor


 

Zaharia Stancu (n. 5 octombrie 1902, Salcia, județul Teleorman - d. 5 decembrie 1974, București) a fost un scriitor român, poet, romancier, prozator, director de teatru, jurnalist și publicist, academician, laureat al Premiului Herder.

A fost și continuă să fie controversat din cauza atitudinii politice reflectate în parte din literatura sa.

Zaharia Stancu și-a început cariera literară ca gazetar și poet liric, a devenit un militant activ de stânga, romancier angajat după război, în primii ani ai puterii populare. Ulterior a scris proză realistă, naturalistă, marcată însă de un lirism specific. A reînceput să scrie poezie în ultimii ani ai vieții.

Romanul său Desculț (1948) a fost masiv promovat în perioada comunistă, fiind cel mai tradus roman al unui autor de expresie română și parcurgând globul „în sandale de aur”, după cum îi plăcea autorului să spună.

A fost tradus în 24 de limbi până în 1988, printre altele, existând o traducere și în limba japoneză.

Cu toate acestea, în opinia mai multor critici, cărțile lui importante sunt romanele Șatra, Jocul cu moartea și Pădurea nebună (Dilîi-orman; două cuvinte provenite din două limbi, care definesc aria sa natală, Diliorman sau Teleorman).

 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 432
Editura: Curtea Veche
Apariția: Martie 2010
ISBN: 978-3-973-675-621-4
Dimensiuni: 12 x 20 cm
Greutatea: 0.5200

Pareri