Consiliere Psihopedagogică. Baze Teoretice și Sugestii Practice

Mai multe poze

Consiliere Psihopedagogică. Baze Teoretice și Sugestii Practice
295,00 MDL (59,30 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Editia a II-a revazuta si adaugita.

Structurata ca un suport de curs pentru consilierea psihopedagogica, lucrarea ofera o privire de ansamblu asupra intregii tematici a disciplinei, de la tipurile de consiliere la formarea consilierilor si aspectele deontologice ale profesiei. Abordarea managementului carierei din perspectiva consilierii conduce la sugestii utile in ceea ce priveste atit orientarea profesionala, cit si sprijiinul acordat elevilor supradotati, cu parinti divortati sau cu tulburari de comportament.

Sint prezentate de asemenea 12 studii de caz, fiecare analizind o serie de aspecte critice cu care se confrunta consilierul in activitatea sa cu clientii privitor la abuzul de droguri, abuzul sexual, parintii dominatori etc.

Cuprins: Principalele tipuri de abordare a consilierii si psihoterapiei • Specificul si continutul consilierii psihopedagogice • Relatia de consiliere • Spirala schimbarii evolutive a persoanei • Consilierea psihopedagogica in situatii de criza, remediala, preventiva si pentru dezvoltare • Sfaturi si sugestii pentru consilieri • Consilierea psihopedagogica a grupurilor • Consilierea psihopedagogica privind invatarea eficienta • Managementul carierei • Aspecte de ordin etic si deontologic ale consilierii psihopedagogice • Formarea si dezvoltarea profesionala a consilierilor educationali

Despre Autor

Ion Al. Dumitru este psiholog si profesor universitar doctor in cadrul Facultatii de Sociologie si Psihologie a Universitatii de Vest din Timisoara. Conduce un program de studii masterale, intitulat „Consiliere psihope­dagogica si integrare educationala”, si este reprezentantul Universitatii de Vest din Timisoara in EUCEN (European University Continuing Education Network).

A participat la numeroase programe postuniversitare de formare profesionala si de spe­cializare. Domenii de competenta: psihologia educatiei, psihologia personalitatii, consiliere psihopedagogica, metode si tehnici de invatare eficienta, educatia adultilor. Este redactorul‑sef al Revistei de Stiinte ale Educatiei, publicatie bianuala editata de Universitatea de Vest din Timisoara in colaborare cu Institutul Roman de Educatie a Adultilor.

A publicat peste 45 de studii si articole in volume colective si in reviste de specialitate din tara si din stra­inatate.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 336
Editura: Polirom
Apariția: Ianuarie 2008
ISBN: 978-973-46-0869-0
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri