Conflictul Interpersonal. Prevenire, Rezolvare și Diminuarea Efectelor

Conflictul Interpersonal. Prevenire, Rezolvare și Diminuarea Efectelor
199,00 MDL (49,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Volumul se constituie intr-un veritabil ghid practic de management al conflictului, cu numeroase exemple, exercitii si recomandari privind prevenirea si rezolvarea situatiilor de tensiune, opozitie, contradictie, criza sau conflict.

Lucrarea are o pronuntata nota aplicativa, fiind foarte utila studentilor psihologi, sociologi, politologi ori juristi si celor doua categorii de profesionisti ai rezolvarii conflictelor – cadrele didactice care indeplinesc rolul de formatori nationali si mediatorii de conflicte –, cit si oricarei persoane interesate de mentinerea unor relatii normale, pozitive cu ceilalti in viata privata sau la locul de munca.

Cuprins: Tipologii ale conflictelor • Comunicarea perturbata sau blocata, sursa a conflictului • Personalitatea partenerului si managementul specific al conflictului • Incurajarea stimei de sine a celuilalt, conditie a prevenirii conflictelor • Negocierea • Modele ale rezolvarii conflictelor • Arbitrajul • Medierea • Diminuarea efectelor emotionale negative ale conflictelor

Recenzie

”Demersul de fata se potriveste ca o manusa societatii romanesti contemporane, circumscriind si reperele fundamentale ale istoriei noastre sociale: «sa moara si capra vecinului»” - 26 ianuarie 2005, Cultura

Despre Autor

Ana Stoica-Constantin este profesor doctor la Catedra de Psihologie a Universitatii „Al.I. Cuza”, Iasi, unde preda rezolvarea conflictelor, psihologia creativitatii si psihologia educatiei si coordoneaza un masterat in medierea si rezolvarea conflictelor. Distinsa cu medalia de aur „Henri Coanda” (Institutul National de Inventica, 1995) pentru activitatea in domeniul creatologiei.

Ana Stoica-Constantin este membra a International Creativity Network, SUA – unde este recunoscuta ca expert international in creativitate si acreditata sa tina cursuri si sa conduca sesiuni de rezolvare creativa a problemelor. De asemenea, face parte din Asociatia Psihologilor din Romania si a activat in Comisia Nationala de Inventica a Academiei Romane si in Asociatia Oamenilor de Stiinta din Romania.

Dintre volumele publicate, mentionam: Creativitatea elevilor. Posibilitati de cunoastere si educare (Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1983), Psihosociologia rezolvarii conflictului (coord. impreuna cu Adrian Neculau, Editura Polirom, Iasi, 1998), Managementul resurselor umane. Ghid practic si instrumente (in colab. cu Ticu Constantin, Editura Institutul European, Iasi, 2002), Creativitatea pentru studenti si profesori (Editura Institutul European, Iasi, 2004), Conflictul interpersonal. Prevenire, rezolvare si diminuarea efectelor (Editura Polirom, Iasi, 2004).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 304
Editura: Polirom
Apariția: 2004
ISBN: 973-681-784-9
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri