Condoleezza Rice şi Drumul Ei către Putere

Mai multe poze

Condoleezza Rice şi Drumul Ei către Putere
170,00 MDL (38,11 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Vechi jurnalist la externe si editor, Marcus Mabry este seful corespondentilor de la Newsweek, raspunzand de departamentele interne si internationale ale revistei. A castigat numeroase premii pentru jurnalism, este un fost membru al Consiliului pentru Relatii Externe si autorul studiului White Bucks and Black-Eyed Peas: Coming of Age Black in White America. A absolvit Universitatea Stanford si a studiat apoi la Institut d’Etudes Politique din Paris. Lucrarile sale au aparut in Foreign Affairs si New Republic, printre alte publicatii, si este un frecvent comentator la CNN, MSNBC si la postul BBC in limba franceza. Este presedintele Programului Albert G. Oliver din New York, datorita caruia studentii straluciti apartinand minoritatilor sunt trimisi sa studieze in scoli particulare, si mai indeplineste si functia de guvernator al Overseas Press Club.

Condoleezza Rice si drumul ei catre putere este prima sa biografie, prin care descoperim femeia din spatele imaginii publice. Investindu-si priceperea de jurnalist si multa munca in acest proiect ambitios, seful corespondentilor de la Newsweek, Marcus Mabry, deapana fascinanta poveste a vietii de pana acum a Condoleezzei Rice: de la copilaria petrecuta in Alabama si Colorado - unde i-a placut sa patineze si sa cante la pian - pana la descoperirea afacerilor externe sub indrumarea tatalui Madeleinei Albright, Josef Korbel, si rolul jucat in implicarea Americii in razboiul din Irak.

Ce anume a condus-o la deciziile importante ale caror efecte Statele unite si lumea intreaga le traiesc acum? Cum va fi ea judecata de catre posteritate si ce o asteapta dupa incheierea mandatului lui George W. Bush? Mabry incearca sa raspunda la aceste intrebari prin schitarea unui portret profund nuantat al unei femei hotarate, pline de contradictii, dar a carei putere este vasta - si inca se afla intr-un proces de evolutie.

Rice este o intruchipare a contradictiei. Ca afro-americana care a crescut in Sud in perioada in care miscarea pentru drepturi civile atinsese cea mai mare intensitate, propriile ei conceptii despre rasa sunt foarte complexe. Desi a beneficiat de avansari in cadrul aparatului legislativ legat de drepturile civile si si-a castigat simpatia populatiei de culoare, ascensiunea ei are un caracter particular, fiind produsul hotararii parintilor sai de a o face „speciala“.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 204
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2008
ISBN: 5948486006398
Greutatea: 0.4000

Pareri