Comunicarea Eficientă. Ediţia a IV-a, revăzută și adăugită [Copertă tare]

Comunicarea Eficientă. Ediţia a IV-a, revăzută și adăugită [Copertă tare]

Preț de Listă: 292,00 MDL (73,00 RON)

Preț: 146,00 MDL (36,50 RON)

Economisești: 146,00 MDL (36,50 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Premiul „C. Radulescu-Motru”, acordat de Academia Romana pentru anul 2008
 
„Comunicarea se află peste tot în jurul nostru. Sîntem înconjuraţi de comunicare, de la comunicarea cu propria persoană (care poate să ne conducă spre o gîndire pozitivă, spre succes sau poate să ne arunce în haosul eşecului) la comunicarea cu ceilalţi.
 
Noi sîntem, fiecare, o sumă a tuturor interacţiunilor pe care le-am avut în trecut şi pe care le vom avea în viitor, sîntem o parte din toţi aceia cu care ne-am întîlnit în viaţă şi care şi-au pus amprenta asupra modului nostru de a înţelege lumea: părinţi, dascăli, prieteni, necunoscuţi... Iată, pe scurt, dar revelator, rolul comunicării. Avem cu toţii o vastă experienţă de comunicare, practic comunicăm dintotdeauna.
 
Totuşi, comunicarea se învaţă, este un proces prin care poţi trece de la simpla comunicare la comunicarea eficientă. Am încercat să surprindem acest proces în cartea noastră pe care am intitulat-o Comunicarea eficientă, aflată acum la a patra ediţie, ce include aspecte pentru fiecare treaptă de dezvoltare: personală şi profesională.” Ion-Ovidiu Pânişoară 
 
Cuprins: Definitii, modele si teorii ale comunicarii • Formele comunicarii • Bariere in comunicare si aspecte privind eficienta comunicarii • Prezentarea si ascultarea eficiente • Conflictul – dimensiune esentiala a comunicarii • Tactici folosite in conflict. Negocierea si medierea • Comunicarea in cadrul grupului • Procese de grup. Analize educationale • Conducerea (leadership-ul) si rolurile in cadrul grupului • Tehnologia comunicarii educationale. Comunicarea in grup prin metodele de interactiune
 
 
Despre Autor
 
Ion‑Ovidiu Panisoara (n. 1974) este profesor doctor in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei si director al Departamentului pentru Pregatirea Personalului Didactic, Universitatea din Bucuresti. A participat in calitate de expert la seminare si conferinte internationale (cea mai importanta, in domeniul formarii cadrelor didactice in SUA) si nationale (ca moderator, key‑speaker si presedinte); este implicat, de asemenea, in programe de cercetare (director de program, formator si evaluator CNCSIS, AMCSIT, ARACIS, Educatia 2000+, Phare etc.).
 
Participa activ cu contributii in presa academica, avind interviuri in presa nationala si interventii TV etc.Coordoneaza colectia „Cariera. Succes. Performante” la Editura Polirom. Desfasoara activitati de training si de con­sultanta in mediul privat, in domeniul resurselor umane. Domeniile sale de competenta vizeaza: tehnicile de comunicare eficienta, metodele de invatamint, formarea initiala si continua a cadrelor didactice, tehnicile de motivare, mana­gementul resurselor umane.
 
La Editura Polirom a mai publicat: Prelegeri pedagogice (in colaborare, 2001), Comunicarea eficienta (2003, 2004, 2006, 2008), Managementul resurselor umane (coautor, 2004, 2005), Stiinta invatarii. De la teorie la practica (coautor, 2005), Motivarea eficienta (coautor, 2005), Pregatirea psihopedagogica. Manual pentru definitivat si gradul didactic II (coordonator in colaborare, 2008).
 
In 2008, Academia Romana ii acorda premiul „C. Radulescu-Motru” pentru volumul Comunicarea eficienta (Polirom, 2008). Fondator al site-ului www.performante.ro

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 448
Editura: Polirom
Apariția: Iunie 2015
ISBN: 978-973-46-5479-6
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.5000

Pareri