Compendiu de electrocardiografie clinica, editia a V-a, revizuita (LIVRARE: 7 ZILE)

Compendiu de electrocardiografie clinica, editia a V-a, revizuita (LIVRARE: 7 ZILE)
900,00 MDL

Disponibilitate: La comandă

Livrare în decurs de 7 zile!

Descriere

Aparent, consecinta a atator progrese majore in diagnosticul bolilor cardiovasculare, electrocardiografia clasica tinde sa devina cenusareasa explorarilor cardiovasculare. in realitate nimic nu este mai fals pentru ca, in profida progreselor stiintifice si tehnice exploivize, electrocardiografia clinica isi pastreaza in continuare intreaga valoare. Electrocardiografia ramane metoda de selectie si de neinlocuit pentru o categorie tot mai vasta si mai periculoasa de suferinte cardiace-tulburarile de ritm. Actualmente, cand prin medicatie sofisticata, manopere interventionale sau interventii chirurgicale de anvergura se reuseste prezervarea functiei de pompa a inimii pentru o perioada indelungata, indiferent de suferinta cardiaca initiala, tot mai frecvent decesul bolnavilor este conditionat de aparitia tulburarilor de ritm fatale, de regula precedate de alte tulburari de ritm care pot fi diagnosticate prin electrocardiografie. Electrocardiografia are rol in diagnosticul de sindrom(hipertrofii, blocuri de ramura, etc) sau ca element de diagnostic adjuvant(intoxicatii medicamentoase, etc).

De aceea, la ora actuala electrocardiografia clasica face parte din examenul clinic al bolnavului. Afirmatia este valabila pentru medicul cardiolog, dar explorarea electrocardiografica este din ce in ce mai mult utilizata de internist, de medicii de alte specialitati sau chiar de medicul de familie. Importannta metodei este atestata de numarul tot mai mare de medici doritori sa invete si sa aplice aceasta metoda in practica clinica curenta, fapt dovedit de "äccesarea" in numar tot mai mare a cursurilor postuniversitare de perfectionare in acest domeniu.

De aceea am considerat utila oferirea unui compendiu care sa permita celor interesati sa-si insuseasca notiunile de baza ale electrocardiografiei clinice.Structura compendiului urmeaza, in mare, pe cea a cursurilor de perfectionare in electrocardiografia clinica, oferite de multi bani de catre disciplina noastra. Ele permit participantilor, si acesta este scopul lor principal, sa poata recunoaste si interpreta patologia electrocardiografica majora: infarctul miocardic acut, tulburarile de ritm maligne etc. si, de asemenea, sa recunoasca cazurile pe care nu le pot interpreta si rezolva singuri, cazuri care trebuie adresate cardiologului.

Noua editie urmeaza traditia editiilor anterioare dar aduce cateva modificari necesare in concordanta cu progresele realizate indeosebi in cardiopatia ischemica, electrofiziologie si domeniul dispozitivelor implantabile. De aceea a fost modificat substantial capitolul Cardiopatia ischemica, cel de Notiuni de Electrofiziologie, cel al Purtatorilor de Pacemakere si s-a adaugat un capitol nou referitor la defibrilatoarele implantabile si resincronizarea cardiaca.

De asemenea, au fost introduse subcapitole referitoare la electrocardiograma sportivilor si la bolnavii cu interesare cardiaca in cadrul infectiei cu COVID-19.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 359
Apariția: 2022

Pareri