Comoara Grecilor (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Comoara Grecilor (Top 10+) [Carte de Buzunar]
159,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 1 persoane au cumpărat acest produs.

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Doina Racoviceanu.
 
Dupa o tinerete aventuroasa, Heinrich Schliemann, devenit milionar prin forte proprii, vrea sa-si indeplineasca visul: sa descopere Troia. Precum Alexandru cel Mare cindva, stie Iliada pe de rost si este convins ca, urmind descrierile lui Homer, poate gasi cetatea. Filologii, istoricii si arheologii de la sfirsitul secolului al XIX-lea cred ca Troia este un mit si ca Homer n-a existat, Iliada nefiind decit o culegere de balade nascocite de aezi.

Pe Heinrich, un autodidact, savantii il dispretuiesc si-l socotesc un exaltat. Asta il indirjeste. Impetuos si fara sa sovaie, vrea o sotie grecoaica, admiratoare a lui Homer, care sa-i fie alaturi in proiectele sale arheologice.

Asa o gaseste pe Sofia, care, in pofida diferentei de virsta de 30 de ani, se va dovedi perechea lui ideala – cite fete s-ar casatori cu un milionar, alaturi de care sa trudeasca apoi cu anii in santiere arheologice izolate de lume, sapind cot la cot cu barbatii in tarina si noroi, in conditii precare, infruntind lipsuri, suspiciuni si boli urite, pentru o glorie efemera si tot timpul contestata?


Despre Autor

Irving Stone (1903-1989), pe numele adevarat Irving Tennenbaum, s-a nascut in San Francisco, Statele Unite ale Americii. In 1923 absolva cursurile Universitatii Berkeley din California, iar in anul urmator obtine titlul de master la College of Letters, Arts and Sciences din cadrul University of Southern California. In 1934 se casatoreste cu Jean Factor, care este si editorul majoritatii cartilor sale.

Impreuna, Irving si Jean Stone au pus bazele unei fundatii de caritate. De altfel, Irving Stone a intemeiat si mai multe societati literare, cea mai importanta dintre acestea fiind Academy of American Poets (1962). Celebru autor de biografii istorice, Stone foloseste diverse documente – scrisori, jurnale, dar si materiale culese personal – in reconstituirea fictionala a vietilor unor personalitati.

Astfel, printre cele mai cunoscute carti ale sale se numara Lust for Life (1934; Bucuria vietii, Polirom, 2011, 2012), despre viata lui Vincent van Gogh; Love is Eternal (1954), roman istoric inspirat din casnicia cuplului Mary Todd – Abraham Lincoln; The Agony and the Ecstasy (1961; Agonie si extaz, Polirom, 2013), infatisind viata lui Michelangelo Buonarroti; The Passions of the Mind (1971); The Origin (1980), despre viata lui Charles Darwin;Depths of Glory (1985), inspirat de viata lui Camille Pissarro.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 640
BRAND: Polirom
Apariția: Mai 2014
ISBN: 978-973-46-4537-4
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri