Coliba Unchiului Tom

Coliba Unchiului Tom
209,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Coliba Unchiului Tom este un roman care aduce in atentia cititorului toate aspectele respingatoare si de nesuportat ale sclaviei. Fiecare pagina a romanului surprinde in ea viata grea de care au avut parte sclavii negri din America, astfel romanul dezvaluie raul si imoralitatea sclaviei.

Dar, intr-o lume in care nedreptatea si suferinta sunt singurele oferte pentru negri, unchiul Tom da dovada de o credinta si de o bunatate de neinchipuit, oferind tot ce are el mai bun: dragostea lui pentru toti.

Publicarea romanului, in 1852, a fost un eveniment care a accentuat schimbarea inceputa in natiunea americana. Coliba unchiului Tom a fost cel mai bine vandut roman din secolul al XIX-lea si a doua cea mai bine vanduta carte din acel secol, dupa Biblie.

Prin scrierea romanului Coliba unchiului Tom, Harriet Beecher Stowe a devenit o celebritate atat in America, cat si peste hotare.

Dupa moartea ei, chiar daca unele dintre cartile scrise de ea nu au mai fost atat de apreciate, Coliba Unchiului Tom a supravietuit pana in ziua de azi si este considerat un document social deosebit de important din istoria Americii.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

”Coliba unchiului Tom, primul roman american ce s-vandut în peste un milion de exemplare, are şi pretenţi de a fi cea mai influentă bucată de proză scrisă vreodată. Stowe a fost impulsionată de votarea Legii sclavilor fuga-dm 1850 pentru a scrie ceea ce Langston Hughes a numi „primul roman protestatar al Americii".

La începutul romanului, piosul unchi Tom este vândt dm motive financiare, după ce a muncit aproape toată viaţa pentru nişte proprietari cumsecade. El refuză să fugă, răspunzând cu toleranţă şi iertare creştinească ş" pastrându-şi credinţa, până ce moare ucis cu violenţă Deşi expresia „unchiul Tom" a ajuns să simbolizez* complicitatea negrilor la opresiunea albilor, virtuţile creştine ale lui Tom şi moartea sa asemănătoare cu a lui Hristos îl poziţionează ca marele exemplu moral a carţu.

Stowe evidenţiază deschis suferinţele morale și fizice ale sclavilor, dar şi modul în care sclavia afectează moralitatea şi umanitatea proprietarilor albi de sclai. Diverse personaje feminine puternice, negre şi albe demonstrează modul în care şi femeile pot contribui la abolirea sclaviei.

Stowe şi-a atins, fără îndoială, scopurile politice cu aces-roman extrem de popular, ce avea să joace un rol importar m Războiul Civil, inspirând activismul aboliţionist ş' criticând aspru sclavia.”

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 493
Editura: Casa Cărții
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-8998-99-5
Dimensiuni: 13,5 x 20,5
Greutatea: 0.4500

Pareri