Colecția din 10 cărți ”Biblioteca pentru toți copiii”

Colecția din 10 cărți ”Biblioteca pentru toți copiii”
999,00 MDL

Disponibilitate: Stoc Limitat

Livrare prin Curier
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 1 persoane au cumpărat recent acest produs.

Carte disponibilă în:

Librăria Bestseller din or. Chișinău:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă TELECENTRU str. Drumul Viilor 36/1 069-003-400 Stoc limitat

Descriere

Călătoriile lui Gulliver


Intr-un top al personajelor, Gulliver ar trece usor drept cel mai ghinionist, deoarece nu reuseste sa se intoarca bine dintr-o calatorie, ca isi baga deja capul, senin si oarecum resemnat, in alta.


Swift are neaparata nevoie de a crea alte anturaje pentru alte dezvaluiri. Asa ca isi trimite personajul intr-o noua aventura a cunoasterii. Probabil nu este situatie sau aspect al vietii, cu fixare fireasca in secolul al XVIII-lea, prin care autorul sa nu-si fi purtat rabdatorul personaj.

Textul lui Swift se desfasoara pe doua paliere. Unul de suprafata, la nivelul actiunii: primele ciocniri ale lui Gulliver cu liliputanii, faimoasa stingere a incendiului din palatul regal,„marea” batalie navala cand uriasul confisca pur si simplu flota regatului Belfuscu, luptele sale cu insectele si animalele uriase din Brobdingnag, ciocnirile cu piratii si multe altele.

La cel de al doilea palier, unul de adancime, este concentrata intreaga ideologie a cartii. In fond, pentru acest subsol plin cu toate mizeriile vietii a si scris Swift Calatoriile..., si nu de dragul aventurii. Caci tinta strategica a scriitorului este Anglia si starea de lucruri de acasa, nicidecum din inexistenta Liliput... Paginile despre academia din Lagado sunt poate cele mai savuroase din roman...

Moby Dick. Vol I  /  Moby Dick. Vol. II


„Moby Dick” este o carte tulburătoare, în care scriitorul a reușit să creeze un echilibru între real și fantastic, zugrăvind în culori puternice odiseea teribilului căpitan Ahab, pornit să vâneze o fabuloasă balenă albă, împotriva căreia jurase să se răzbune. Lupta dintre el și monstrul marin capătă proporțiile unei titanice bătălii între om și natură, deși autorul a încărcat-o și cu semnificația metafizică a unui nesfârșit conflict dintre BINE și RĂU, în afara istoriei.


Cartea prietenului meu

Despre "Cartea prietenului meu", în care autorul surprinde, cu prospeţime şi ghiduşie pline de farmec, luările de contact ale copilului cu realitatea înconjurătoare, Jules Lemaître, unul dintre criticii acelei epoci, scria cu căldură: „Această carte va plăcea mamelor, căci vorbeşte de copii. Va încânta femeile, fiindcă e delicată şi pură... Va seduce inimile duioase, pentru că e plină de duioşie... Şi toate acestea în câteva impresii din copilărie? Da, şi nu e nimic surprinzător pentru talentul pe care-l are scriitorul...” Retrăind cele dintâi întâlniri cu fiinţele şi obiectele, cu cărţile şi străzile, scriitorul ne împărtăşeşte pe nesimţite procesul de educare trăit, întotdeauna bine-venita lecţie a vieţii pe care a primit-o de la tot şi de la toate...


Cinci săptămâni în balon



"Cinci săptămâni în balon" este un roman de aventuri în care eroii – inventatorul Samuel Fergusson, însoţit de prietenul Dick Kennedy şi de servitorul Joe – întreprind o expediţie ştiinţifică într-un balon cu hidrogen, a cărei menire este de a face legătura dintre regiunile explorate de călătorii Richard Francis Burton şi John Hanning Speke în Africa de Est şi regiunile descoperite de Heinrich Barth în Sahara şi Ciad, în 1850. Un alt obiectiv al lui Fergusson este găsirea locului exact de unde izvorăşte Nilul. Personajele se vor ciocni, pe durata călătoriei, de numeroase obstacole şi vor trece prin multe peripeţii neaşteptate.


Rob Roy


Figura legendară a „haiducului” Rob Roy l-a fascinat pe Walter Scott, care, în introducerea sa la roman îl prenumără printre oamenii „cu firea dârză, certați cu societatea și cu legile ei”. H.V. Morton, autorul unei admirabile cărți despre Scoția, susține, pe bună dreptate, că „numele lui Rob Roy va trăi atâta timp cât va mai rămâne în viață măcar un singur scoțian care să-și amintească de poveștile ascultate în copilărie”. Dar, în primul rând, numele lui Rob Roy este cunoscut în toată lumea grație celebrului roman al lui Walter Scott.

Din lumea celor care nu cuvântă

"Prin schiţele grupate în volumul Din lumea celor care nu cuvântă, Emil Gârleanu (1878-1914) a inaugurat în literatura română genul de povestiri inspirate din lumea plantelor, gâzelor şi animalelor. Creaţii de maximă concentrare, denotând un subtil spirit de observaţie şi analiză, ele sunt străbătute de o vibrantă notă de duioşie şi blândeţe, de delicateţe sufletească şi omenie". (Teodor Vârcolici)


Poezii de Vasile Alecsandri

Cartea conţine versuri memorabile ale lui Vasile Alecsandri, selectate din cunoscutele volume publicate în timpul vieţii precum Doine, Lăcrimioare, Suvenire, Mărgăritărele, Pasteluri sau Legende, dar şi din volumul Postume.


În familie


Scris în tradiţia subiectelor despre copiii aflaţi în căutarea originilor, a descendenţei lor adevărate, romanul "În familie" urmăreşte destinul sinuos al unei fetiţe orfane, Perrine, care ajunge a trăi şi a se maturiza în cadrul vieţii şi evoluţiei unui mare complex industrial de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Legendele captivante despre Perrine, eroină plină de viaţă, îi fascinează pe copiii timpurilor noastre, precum s-a întâmplat şi cu copiii de acum aproximativ un secol şi jumătate, când Hector Malot le-a făcut/ne-a făcut acest dar ales, rămânând unul dintre cei mai îndrăgiţi povestitori.


Povestiri despre cutezători


Mihail Drumeş, autorul cunoscutelor romane Invitaţie la vals, Scrisoarea de dragoste, Elevul Dima dintr-a şaptea, a fost şi un harnic editor, susţinând un amplu program de popularizare a unor cărţi destinate copiilor, adolescenţilor şi tinerilor, făcând, în acelaşi timp, prelucrări din folclorul românesc, indian, arab, grec, german, danez, francez.

A repovestit capodopere literare aparţinând lui Goethe, Swift, Defoe, Twain ş.a. Şi, aşa cum ne-o demonstrează şi volumul de faţă, a întocmit relatări despre mari invenţii şi realizări, a scris povestiri inspirate despre viaţa unor celebri cutezători: Magellan, căpitanul Robert Scott, Jean Bart, legendarul erou al mărilor, Alfred Nobel – un mesager al păcii, despre „cuceritorii văzduhului” (Leonardo da Vinci, Francesco Lana, Fraţii Montgolfier, contele Zeppelin, Otto Lilienthal), despre Aurel Vlaicu, „primul zburător român” ş.a.


Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Colecția ”Biblioteca pentru toți copiii”
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Brand: Prut Internațional
Apariția: 2011
Dimensiuni: 15 x 20 cm
Greutatea: 6.0000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: