Cutie Cadou. Colecția ”Dicționar Universal Ilustrat al Limbii Române” în 12 Volume [Pachet Promoțional]

Cutie Cadou. Colecția ”Dicționar Universal Ilustrat al Limbii Române” în 12 Volume [Pachet Promoțional]
1.169,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Dicţionarul universal ilustrat al limbii române, însumând în cele 12 volume ale sale 4 320 de pagini, conține definițiile și explicarea a circa 80 000 de cuvinte-titlu.

Ca element cu totul inedit pentru un dicționar explicativ, el cuprinde și aproximativ 4 000 de planșe color, care prezintă în fotografii sau desene imaginea termenului definit.

 

Zi de zi... Avem nevoie de "el". Face parte din noi. Din existența noastră. Este puternic și important. Îl folosim la fiecare pas și... în fiecare gând. Când scriem sau vorbim. În romane sau poezii, în sentimente sau idei, in explicații sau denumiri, în teorii și analize.

 

Și în câte altele! Toate acestea au cel puțin un lucru în comun: cuvântul!


Video despre Colecție


12 volume, peste 4.000 de pagini, circa 4.000 de planşe color, detalii ale obiectului ilustrat cu legende în trei limbi: română, engleză şi franceză. Este un dicţionar pe care nu-l vei răsfoi, ci vei fi curios să-l descoperi pagină cu pagină. Vor fi aproximativ 80.000 de cuvinte, ordonate alfabetic.

Colecţia cuprinde un inventar lexical de o mare diversitate: cuvinte curente ale limbii române contemporane, numeroase cuvinte vechi, aşa-numitele arhaisme culturale, regionalisme (atestate în scrieri literare şi populare), concepte teologice, nume de curente culturale, politice.

Majoritatea definiţiilor sunt urmate de scurte citate ilustrative extrase din opere culte ori populare.


Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Editura: Litera
Apariția: 2010
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 5.2000

Pareri