Cold Mountain (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Cold Mountain (Top 10+) [Carte de Buzunar]
150,00 MDL (37,50 RON)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Antoaneta Ralian.
 
Dupa patru ani de lupte cumplite in Razboiul de Secesiune, un tinar fermier dezerteaza din spitalul militar in care era internat si porneste sa strabata pe jos lungul drum dintre front si satul de bastina de la poalele masivului Cold Mountain. Aici il asteapta femeia iubita, transformata treptat, pe parcursul anilor de privatiuni, dintr-o tinara mondena intr-o fermiera supravietuitoare.
 
Pe drumul de intoarcere, evadatul trece prin cele mai felurite peripetii si primejdii si intilneste tot felul de personaje insolite, ale caror povesti se adauga, treptat, actiunii fascinante a romanului Cold Mountain.
 
Romanul Cold Mountain a fost transpus pe marele ecran de Anthony Minghella, filmul avindu-i in rolurile principale pe Jude Law si Nicole Kidman. Renee Zellweger a cistigat cu acest film Globul de Aur pentru cea mai buna actrita in rol secundar.


Despre Autor

Charles Frazier s-a nascut in 1950 la Asheville, Carolina de Nord, si a studiat la Chappel Hill si Appalachian State. In 1986 si-a luat doctoratul in literatura americana. A predat literatura la University of Colorado.

La inceputul anilor ’90 paraseste viata academica pentru a deveni scriitor liber-profesionist si a se dedica scrierii romanului care avea sa-i aduca celebritatea. Ii vor trebui sase ani pentru ca, in 1997, sa publice Cold Mountain, romanul sau de debut, care va inregistra un imens succes de public si de critica si ii va aduce National Book Award, unul dintre cele mai prestigioase premii literare americane.

Ideea romanului i-a fost sugerata de o poveste spusa de tatal sau despre un stra-straunchi pe nume W.P. Inman, care a dezertat din rindurile armatei confederate in timpul Razboiului de Secesiune. In prezent, Charles Frazier traieste in Carolina de Nord impreuna cu sotia si fiica sa si se ocupa de cresterea cailor.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 515
Editura: Polirom
Apariția: Decembrie 2013
ISBN: 978-973-46-3490-3
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.5200

Pareri

Părerile Clienților 1 item(s)

Este foarte buna cartea
Este foarte buna cartea, merita citita. Filmul a aparut in 2003, dar este genial, merita vazut.
Evaluarea
Parerea lui Gabriel / (Plasată la data 27.06.2014)