Codul bunelor maniere astăzi.(Ediție aniversară)

Codul bunelor maniere astăzi.(Ediție aniversară)
305,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 14 persoane au cumpărat acest produs.

Descriere

Bestseller Național în România

Pretutindeni în lume, cărţile care ne învaţă normele de comportament civilizat se bucură astăzi de un imens succes. Cu peste 250 000 de exemplare vândute, volumul de faţă nu face excepţie. În medie, 20 000 de familii de români cumpără, an de an, Codul doamnei Marinescu. Scris cu inteligenţă, umor şi îngăduinţă, deplin adaptat uzanţelor moderne occidentale şi totodată celor româneşti, Codul bunelor maniere astăzi este un veritabil bestseller naţional. în multe şcoli e folosit ca manual pentru orele de dirigenţie.

Sunt confirmate astfel vorbele unui tânăr care a încurajat-o pe autoare să-şi ducă la bun sfârşit proiectul: «Avem nevoie de o asemenea carte ca să redevenim oameni normali şi fără complexe. Dar pentru asta ar trebui tipărită în... 22 de milioane de exemplare!»

”Ca şi a doua ediţie, cea de faţă a fost revăzută şi completată cu fragmente şi capitole noi: «Sinceritatea şi minciunile convenţionale», «Despre conflicte», «Neologisme recente», «Internet şi netiquette» - care înlocuieşte capitolul «Internetul» din ediţia a doua -, «Băuturile», «Cafeaua», «In magazine», «Cum se face curte unei fete», «Românii veniţi în vizită „acasă"», «La dans», «Unele reguli de etichetă în prezenţa Familiei Regale a României» ş.a. Pentru uşurinţa consultării, am adăugat la sfârşit un «Indice selectiv».

Am ţinut seama şi de această dată de sugestiile cititorilor mei, inclusiv în ceea ce priveşte formatul şi paginarea cărţii. In sfârşit, dar nu în ultimul rând, ediţia de faţă are o ilustraţie nouă graţie doamnei Silvia Muntenescu, cu care am avut o excelentă colaborare.” - Autoarea

 

Recenzie


 

Paradoxală situaţie. într-o ţară (bine, fie şi două) în care bunele maniere au fost uitate, în saloanele galante pe unde se mai plimba încă Alexandru loan Cuza, cartea Codul bunelor maniere se bucură de un succes enorm la public. Editorul anunţă despre 275 000 de exemplare vândute. în cele trei ediţii. Autoarea, Aurelia Marinescu, a revenit cu revizuiri şi adăugiri la fiecare nouă ediţie.

Prezenta ediţie vine cu fragmente şi capitole noi: Sinceritatea şi minciunile convenţionale, Despre conflicte, Neologisme recente, internet şi netiquette.

Câteva informaţii utile. în Germania nu se sărută mâinile doamnelor. Dar punctualitatea este o obsesie naţională. Unii sociologi explică succesul german prin această calitate. La strânsul mesei participă toţi musafirii. Gazda nu se simte jignită. Ca să fiu sincer, nici eu nu m-aş simţi văduvit de amorul propriu.

În Canada, florile se oferă în număr par. în America, furculiţa se ţine în mâna dreaptă. Iar stânga este ascunsă vederii. Văzându-i pe europeni cum mănâncă, americanii cred că suntem stângaci.

Important! Când suntem în vizită, nu ne descălţăm. Imagina-ţi-vă un domn la cravată şi costum doar în ciorapi sau o doamnă în rochie de seară cu picioarele goale. Obiceiul de a lăsa încălţămintea la uşă vine de la ţară, unde încălţămintea plină de noroi trebuie s-o laşi la uşă. Sunteţi prima generaţie de orăşeni?

-- Gheorghe Erizanu, editor, autorul lucrării ”Ce spun cărțile”

 

Despre Autor


 

Aurelia Anastasiu Marinescu s-a născut la 21 februarie 1934 în Bucureşti. Licenţiată a Facultăţii de Limba şi Literatura Română - Universitatea Bucureşti, a fost vreme de peste 25 de ani profesoară de română la liceul «Dimitrie Cantemir» din Capitală. Aici a editat prima revistă - tipărită - a liceului şi a înfiinţat cunoscutul cenaclu «G. Călinescu», pe care l-a condus cu pricepere şi pasiune 20 de ani.

În 1995 a publicat prima ediţie a Codului bunelor maniere astăzi, în 1999 ediţia a doua şi în 2002 a treia (al cărei text s-a păstrat şi în volumul de faţă). În urma extraordinarului succes de public al acestei cărţi, a fost invitată să vorbească la radio şi la televiziune, să dea interviuri, să scrie în reviste de mare tiraj pe tema comportamentului civilizat, să ţină cursuri de bune maniere la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Universităţii Bucureşti.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 376
BRAND: Humanitas
Apariția: 2017
ISBN: 978-973-50-5911-8
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3400

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: