Codul Bunelor Maniere Astăzi [Carte Electronică]

Codul Bunelor Maniere Astăzi [Carte Electronică]

Preț de Listă: 134,99 MDL (33,75 RON)

Preț: 93,14 MDL (23,29 RON)

Economisești: 41,85 MDL (10,46 RON) (31%)

Downloadează Gratuit un Fragment (Ediția Print)
Ediție Print (PDF)
    • 19 persoane au cumpărat acest produs.

Preț de Listă: 134,99 MDL (33,75 RON)

Preț: 93,14 MDL (23,29 RON)

Economisești: 41,85 MDL (10,46 RON) (31%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

„Când săruţi mâna unei doamne, te apleci deasupra mâinii sau duci mâna ei la buze? • Te întâlneşti cu o doamnă. Aştepţi să-ţi întindă mâna sau o întinzi D-ta întâi? • Eşti în local împreună cu soţia sau logodnica şi o prietenă a acesteia. Vine vânzătoarea de flori. Căreia dintre ambele doamne îi cumperi flori sau căreia i le oferi întâi? • Cum scoţi din gură sâmburii de măsline, la masă? • Te-ai întâlnit cu un prieten şi soţia lui, pe stradă, şi continui o bucată de drum cu ei. De care parte vei merge?“

Iată ce întrebări îşi puneau românii din Bucureştiul interbelic evocat de Ioana Pârvulescu într-o bine-cunoscută carte. Răspunsurile la asemenea întrebări sunt căutate şi în zilele noastre, de vreme ce Codul bunelor maniere al Aureliei Marinescu, adevărat bestseller naţional vândut până acum în 300 000 de exemplare, continuă să fie o carte dorită de public.

Dacă principiile bunei-cuviinţe sunt eterne, normele de comportament trebuie să ţină seama de schimbarea deprinderilor şi a mentalităţii odată cu trecerea timpului. În cei 20 de ani de la apariţie, Codul a devenit o carte aproape clasică, dar asta nu înseamnă că s-a demodat: această ediţie aniversară a fost minuţios revăzută şi adusă la zi.

 

Recenzie

 

"In metrou, un tinar i-a oferit locul sau unei doamne in etate. De emotie, doamna a lesinat. Cind s-a trezit din lesin, doamna i-a multumit tinarului. De emotie, tinarul a lesinat."

Peste tot in lume, cartile care ne invata normele de comportament civilizat se bucura astazi de un imens succes. Cartea aceasta nu face exceptie: primele doua editii s-au vindut in 160000 de exemplare. Scris cu inteligenta, umor si ingaduinta, deplin adaptat uzantelor moderne occidentale si totodata celor romanesti, Codul doamnei Marinescu a devenit un veritabil bestseller national. Sunt confirmate astfel vorbele unui tinar care a incurajat-o pe autoare sa-si duca la bun sfirsit proiectul: "Avem nevoie de o asemenea carte ca sa redevenim oameni normali si fara complexe. Dar pentru asta ar trebui tiparita in... 22 de milioane de exemplare!" "Sau ar trebui sa devina manual scolar...", si-a spus, mai realista, autoarea.

”Paradoxală situaţie. într-o ţară (bine, fie şi două) în care bunele maniere au fost uitate, în saloanele galante pe unde se mai plimba încă Alexandru loan Cuza, cartea Codul bunelor maniere se bucură de un succes enorm la public. Editorul anunţă despre 275 000 de exemplare vândute. în cele trei ediţii. Autoarea, Aurelia Marinescu, a revenit cu revizuiri şi adăugiri la fiecare nouă ediţie.

Prezenta ediţie vine cu fragmente şi capitole noi: Sinceritatea şi minciunile convenţionale, Despre conflicte, Neologisme recente, internet şi netiquette.

Câteva informaţii utile. în Germania nu se sărută mâinile doamnelor. Dar punctualitatea este o obsesie naţională. Unii sociologi explică succesul german prin această calitate. La strânsul mesei participă toţi musafirii. Gazda nu se simte jignită. Ca să fiu sincer, nici eu nu m-aş simţi văduvit de amorul propriu.

în Canada, florile se oferă în număr par. în America, furculiţa se ţine în mâna dreaptă. Iar stânga este ascunsă vederii. Văzându-i pe europeni cum mănâncă, americanii cred că suntem stângaci.

Important! Când suntem în vizită, nu ne descălţăm. Imagina-ţi-vă un domn la cravată şi costum doar în ciorapi sau o doamnă în rochie de seară cu picioarele goale. Obiceiul de a lăsa încălţămintea la uşă vine de la ţară, unde încălţămintea plină de noroi trebuie s-o laşi la uşă. Sunteţi prima generaţie de orăşeni?

-- Gheorghe Erizanu, editor, autorul lucrării ”Ce spun cărțile”

 

Despre Autor

Aurelia Marinescu s-a născut la 21 februarie 1934 la Bucureşti. Licenţiată a Facultăţii de Limba şi Literatura Română, Universitatea Bucureşti, a fost vreme de peste 25 de ani profesoară de română la liceul „Dimitrie Cantemir“ din Capitală. Aici a editat prima revistă – tipărită – a liceului şi a înfiinţat cunoscutul cenaclu „G. Călinescu“, pe care l-a condus cu pricepere şi pasiune 20 de ani.

În 1996 a publicat Codul bunelor maniere astăzi. Prima ediţie a fost urmată de alte trei (1999, 2002, 2015 – prezenta ediţie aniversară), succesiv revăzute şi aduse la zi. În urma extraordinarului succes de public al cărţii, a fost invitată să vorbească la radio şi la televiziune, să dea interviuri, să scrie în reviste de mare tiraj pe tema comportamentului civilizat, să ţină cursuri de bune maniere la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Universităţii Bucureşti.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: Mai 2015
ISBN: 978-973-50-4980-5
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 376

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: