Clubul Putregaiurilor (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Clubul Putregaiurilor (Top 10+) [Carte de Buzunar]
106,00 MDL (26,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Radu Paraschivescu
 
Intr-un oras deturnat de la ritmurile sale obisnuite, actiunea se incheaga in jurul citorva liceeni aflati la virsta ingrata a primelor amoruri, aspiratii si tradari. Captivati de ideea unei cariere umaniste in plin disconfort industrial, acestia descopera pe cont propriu ceea ce parintii si scoala s-au ferit sau n-au stiut sa le spuna.
Lumea lor cunoaste schimbari spectaculoase de la o zi la alta, adevarul din carti corespunde tot mai rar celui din viata de zi cu zi, iar elanul tineretii incaseaza corectii cind usturatoare, cind de-a dreptul comice.

Recenzii

”Cred ca in Marea Britanie Clubul putregaiurilor are mai mult succes decit Casa somnului din motive neliterare: declanseaza o anumita nostalgie fata de anii ’70, pe care generatia mea o impartaseste, este o carte mai lejera, mai amuzanta.

[...] Fireste, literatura poate oferi multe lucruri, iar unul dintre ele este placerea. Simt o mare responsabilitate de a oferi placere cititorului, dar nu neaparat cu fiecare carte.-- Jonathan Coe in interviu cu Ioana Chira

”Faceti o suma intre vise, tradari, iubire, un bombardament IRA, rasism, revolte, obsesii pentru literatura lui Tolkien, sindicate puternice si frictiuni sociale – pentru ca rezultatul obtinut este ceea ce va vor aduce cele peste 450 de pagini ale cartii lui Jonathan Coe – Clubul putregaiurilor.”-- Dora Constantinovici

Despre Autor

Jonathan Coe (nascut in 1961 la Birmingham) a studiat la Trinity College, Cambridge, luindu‑si apoi doctoratul la Warwick University. Inainte de a se dedica scrisului, a predat poezie engleza la Warwick University si a compus muzica de jazz.

Primele sale romane – Femeia intimplatoare (1987), Un strop de dragoste (1989) si Piticii mortii (1990) – impun fulgerator un nou star al literaturii britanice contemporane. O veselie debordanta, dincolo de care mocnesc tristeti grele si un cinism cum numai Albionul stie sa produca. O arta a scrisului prin care ni se aminteste ca sintem in tara lui Fowles si Ishiguro.

Romanul care l‑a propulsat pe Jonathan Coe in panteonul celor mai importanti romancieri britanici este Ce mai hacuiala ! (1994, pentru care a primit prestigioasele John Llewelyn Rhys Prize in Anglia si Le Prix du Meilleur Livre Étranger in Franta), satira plina de spirit la adresa politicii duse de Margaret Thatcher in anii ’80, cit si a societatii de consum.

Actiunea romanului Casa somnului (1997, distins cu Writers’ Guild Award si Prix Médicis Étranger), considerat capodopera sa, se desfasoara intr‑o universitate transformata peste ani in clinica pentru insomniaci, ai carei pacienti sau medici sint studentii de odinioara.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 456
Editura: Polirom
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-46-2681-6
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: