Cititorul din Peşteră [Carte Electronică]

Cititorul din Peşteră [Carte Electronică]

Preț de Listă: 44,99 MDL (11,25 RON)

Preț: 31,05 MDL (7,76 RON)

Economisești: 13,94 MDL (3,49 RON) (30%)

Downloadează Gratuit un Fragment (Ediția Print)
Ediție Print (PDF)

Preț de Listă: 44,99 MDL (11,25 RON)

Preț: 31,05 MDL (7,76 RON)

Economisești: 13,94 MDL (3,49 RON) (30%)

Acceptăm plata cu LiberCard de la MAIB - plăți în 3 rate cu 0% dobândă!

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

„Te autorizez să subliniezi cărţile pe care le vei citi“, spune personajul principal al acestei poveşti. Este numai una din lecţiile primite de un adolescent care a nimerit la timp în cea mai frumoasă şi mai grea aventură a vieţii lui: cititul cărţilor.

Băiatul, ai cărui părinţi tocmai au divorţat, face parte dintr-o gaşcă de hoţi mărunţi. Preferă, fără îndoială, televizorul, nu biblioteca. Dar, spre ghinionul lui, ajunge într-un loc unde nu există televizor...

O parabolă despre lumea de azi şi o minunată lecţie de citit.Observaţia criticului: Povestea îi va cuceri uşor pe împătimiţii cărţilor, dar eu, în locul dumneavoastră, aş dărui-o... celorlalţi. Vor avea bucuria să se recunoască într-unul din personaje. Lucru la care mai nimeni nu rămâne indiferent.

Recenzii

”Ce se întâmplă atunci când un profesor de literatură care a ştiut să se facă îndrăgit de studenţii săi şi care a citit probabil un munte de cărţi decide să îşi încerce şi talentul la scris? Poate eşua lamentabil- unii sunt făcuţi doar să analizeze- sau poate scrie poveşti grozave. Câteodată însă apare câte unul care scrie o mică bijuterie literară, iar unul din ei este chiar Rui Zink.

O numesc aşa nu neapărat datorită faptului că stilul ar fi fără cusur, deşi, nici în această privinţă nu prea aş avea ce să îi reproşez: puţină fantezie, puţin umor, limbaj accesibil dar şi câteva cuvinte alese, multe elemente de oralitate cu efect de lipici asupra degetelor şi referinţe la multe capodopere literare, când subtile (avem un marinar pe nume Keequog şi un căpitan al cărui picior se pare că ar fi fost smuls de o balenă albă) când directe. Şi, cel mai important, te "împiedici" la tot pasul de întrebări profunde.

Anibalector nu este mâncător de oameni "de profesie", după cum probabil v-aţi gândit, făcând legătura cu faimosul canibal, deşi când este ameninţat nu se sfieşte să îi considere un alt fel de mâncare. Numele lui nu vine de la Hannibal Lecter ci de la animal lector. Pentru că asta este, un animal uriaş care îşi petrece viaţa citind cărţile de pe corabiile aruncate de mare pe insula sa. Cei doi devin printr-un concurs de împrejurări parteneri de discuţie şi vocea autorului care dă propriile sale răspunsuri la întrebări de genul "Ce faci dacă nu înţelegi o carte?", "La ce serveşte cititul?".

Iar acestea nu sunt tocmai de lepădat; aproape 100 de pagini de răspunsuri la întrebări pe care sigur şi le-au pus cei mai multi dintre cititori dar şi câţiva dintre "necititori". Până la urmă această poveste (pentru că da, are şi un punct culminant şi un deznodământ) cred că este scrisă mai degrabă pentru "necititori".

--  Raluca Alexe, Bookblog.ro

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Editura: Humanitas
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-50-3687-4
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android

Pareri