Cişmigiu & Comp. Bună Dimineaţa, Baieţi! (BPT, Vol. 19)

Cişmigiu & Comp. Bună Dimineaţa, Baieţi! (BPT, Vol. 19)
67,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Un roman cu subiect fermecător, în care adolescenţa este prezentată ca o dimensiune unică a existenţei umane, ca o perioadă din viaţă fascinantă, trăită cu exuberanţă, simplitate şi într-un ritm tumultuos.

Cartea Cişmigiu & Comp. este de o certă actualitate şi astăzi, căci tipologia adolescentului a liceanului, este aceeaşi dintotdeauna, indiferent de epocă. Întâmplările captivante din viaţa liceeniilor "lăzărişti", povestite de Grigore Băjenaru cu umor, cu o vervă debordantă, dar şi cu tresărir nostalgice, insuflă bucuria lecturii şi a regăsirii într-o vârstă minunată oricărui cititor. Iată o carte pe care o citeşte cu plăcere oricine, la orice vârstă!

 

Recenzii


 

”În literatura pentru copii a acestui autor - basme, povestiri inspirate din istorie - un loc deosebit îl ocupă un fel de roman al anilor săi de liceu, Cişmigiu et Comp., 1942, subintitulat chiar „Amintiri din liceu"; scris la 15 ani după terminarea studiilor medii, ceea ce îi evocă prozatorului o carte celebră a lui Al. Dumas, După douăzeci de ani, de altminteri fară nicio altă relaţie cu romanul scriitorului francez, dincolo de sintagma sub-titlului şi... rememorarea însăşi a unor fapte, întâmplări de altădată.- Histru Cândroveanu, critic literar, poet, prozator

”Deşi cele două volume-fanion ale lui Grigore Băjenaru au fost reeditate după 1990 (ultima oară în 2008), nu cred că putem vorbi despre o receptare postcomunistă a lor. Abia prezenta ediție le va repune realmente în relație cu publicul larg, căruia de fapt i se şi adresează. Iar acesta se vor împărți probabil în două mari categorii; de o parte nostalgicii vârstnici şi maturi care vor reciti (a câta oară?) evocările liceului interbelic, de cealaltă – adolescenții şi tinerii care vor descoperi pentru prima dată o lume dispărută, vintage sau retro.

Nu-mi fac însă griji: cărțile „au suflet” şi vor fi parcurse, azi ca şi ieri, cu aceeaşi curiozitate şi plăcere. Ele îşi delectează cititorii şi, delectându-i, îi învață să se apropie de literatură şi de umanioare, să devină oameni întregi şi, dacă se poate, mai buni. Credeți că e puțin?” - Paul Cernat, publicist, critic literar și eseist

 

Despre Autor


 

Grigore Popescu-Băjenaru (n. 13 decembrie 1907, Periș – d. 5 februarie 1986) a fost un scriitor român. După absolvirea liceului a studiat literatura și filozofia la Universitatea București. A lucrat ca profesor la mai multe școli private și de stat, iar mai târziu a avut funcții administrative la primăria Bucureștiului și Galeriile de artă. Este cunoscut pentru romanele sale Cișmigiu et Comp., în care prezintă viața de elev la Liceul „Gheorghe Lazăr”, situat lângă Parcul Cișmigiu, și Bună dimineața, băieți!, în care prezintă momente din viața sa de profesor.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 400
Editura: Litera
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-675-643-6
Dimensiuni: 12,5 x 20,5 cm
Greutatea: 0.3160

Pareri